Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Columnist Kronkelaar corrigeert wederom de politie in Dordt Centraal

20 februari 2013

DORDRECHT - Columnist Kronkelaar geeft vandaag zijn mening over het gebrek aan alertheid van de politie in Dordrecht bij de opsporing van een kinderlokker in de Stadspolders. In Dordt Centraal neemt hij een prominente plek in. Zijn complete rubriek wordt nu ook op de eerste pagina van de website van Dordt Centraal aangekondigd:

Voor de complete tekst verwijzen wij naar Dordt Centraal. Een voorproefje:

"De kinderlokker die actief was in de Dordtse Stadspolders is gepakt. Niet door de politie en zelfs niet dankzij de politie. Het was de vader van een door de viespeuk beoogd nieuw slachtoffer die snel en kordaat handelde. Hij snelde met z'n kind naar buiten om de dader te zoeken en z'n dochtertje wees de man aan. Fotootje van de verdachte, voor de zekerheid z'n portefeuille met identiteitspapieren afgepakt en Oom Agent gebeld. Die had gelukkig even tijd om de verdachte op te halen.

Je weet het maar nooit buiten kantoortijden, maar in dit geval werd de verdachte zelfs nog tot een bekentenis gebracht. Hij gaf toe dat hij afgelopen zaterdag een 11-jarig meisje op de korrel had, en bekende de aanranding van een 7-jarig kind, twee weken daarvoor. Ik ben er al aan gewend dat de politie bij zedenmisdrijven krampachtig communiceert en sinds de bejubelde fusie met Rotterdam zelfs de eigen successen niet meldt, maar de stilte na deze aanhouding verbaasde zelfs mij".

Zie ook:

Lees meer over:

kronkelaar Dordt Centraal
Deel dit bericht met je vrienden!