Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Veel media melden onrust rond vrijlating kinderlokker Stadspolders Dordrecht

20 februari 2013

DORDRECHT -  Landelijke media berichten over de onrust in vooral de wijk Stadspoldersin Dordrecht na de vrijlating van een kinderlokker. De buurt begrijpt niet dat de man, om persoonlijke redenen is vrijgelaten. Het openbaar ministerie is met die beslissing van de rechtercommissaris niet eens.

BRON RTV RIJNMOND:

Justitie heeft de 27-jarige man die wordt verdacht van misbruik in Dordrecht een gebiedsverbod opgelegd. De Schoonhovenaar mag de wijk Stadspolders en omgeving niet meer in.

De man zou twee weken geleden in de Dordtse wijk Stadspolders een meisje van 7 hebben aangerand en een meisje van 11 hebben gevraagd haar broekje uit te doen. Zaterdag werd hij opgepakt nadat een alerte vader de politie waarschuwde.

Beroep tegen vrijlating
De verdachte bekende beide zaken, maar toch stelde de rechtercommissaris hem dinsdag op vrije voeten, vanwege persoonlijke omstandigheden van de man. Justitie is tegen de beslissing in beroep gegaan. Vrijdag buigt de raadkamer van de Dordtse rechtbank zich over de zaak.

Bezorgde ouders in Stadspolders zijn woedend over de vrijlating en over de aanpak van de politie. Zo gaf de politie zondag nog het advies kinderen binnen te houden, terwijl de verdachte zaterdag al vastzat.

Brok: politie alert

Burgemeester Brok van Dordrecht laat weten dat ''de politie er alles aan doet om te voorkomen dat de man opnieuw de dingen doet die hij al heeft kunnen doen''. Brok kan zich de gevoelens van de ouders goed voorstellen, maar zegt geen oordeel te kunnen geven omdat alleen de rechter dat kan doen.

De redactie heeft de mogelijkheid tot reageren onder dit bericht uitgezet vanwege het grote aantal onfatsoenlijke reacties bij eerdere berichtgeving. Let er op dat er hier ook kinderen meelezen, die niet zitten te wachten op allerlei creatieve verwensingen.

 

(eerder bericht)

In de Dordtse wijk Stadspolders komt geen informatieavond over de aangehouden kinderlokker. Een aantal omwonenden had zo'n avond geëist.

Volgens de politie zijn het maar weinig bewoners die behoefte hebben aan meer tekst en uitleg over de opgepakte kinderlokker.

Er zijn veel agenten in de buurt aanwezig en de politie gaat liever één-op-één in gesprek met bezorgde buurtbewoners.

De 27-jarige kinderlokker uit Schoonhoven werd zaterdag opgepakt. Hij heeft bekend dat hij een meisje heeft aangerand en een poging heeft gedaan bij een ander slachtoffertje.

Bron: RTV Rijnmond

Zie ook:

Lees meer over:

kinderlokker stadspolder
Deel dit bericht met je vrienden!