Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

"Ambtenaren doen werk dubbel"

19 februari 2013

DRECHTSTEDEN -  In de Drechtsteden doen ambtenaren in veel gevallen hetzelfde werk. Vanwege de aanstaande bezuinigingen stelde de fractie ChristenUnie/SGP hierover vragen aan het college van Dordrecht

In zijn nieuwjaarstoespraak in de gemeenteraad stelde burgemeester Brok, dat te veel ambtenaren in de Drechtsteden-gemeenten hetzelfde werk doen. Vaak gebeuren dingen gewoon dubbel: “Ik denk dat we onze inwoners in de Drechtsteden een dienst bewijzen door in de toekomst met minder mensen meer te doen”.

Daarna stelde raadslid Arjen Hoogerduijn van de CU/SGP dit aan de orde in de Drechtraad. Daarbij kwam naar voren, dat vorig jaar in de Drechtsteden ambtenaren samenwerkten in zo genoemde Proeftuinen. De goede ervaringen die daarbij zijn opgedaan zijn inmiddels ingevoerd. Over het vervolg van de ambtelijke samenwerking worden voorstellen voorgelegd aan de lokale colleges.

Hoogerduijn: “Wij vinden het belangrijk dat stevig wordt doorgepakt op dit thema, juist nu er ingrijpende bezuinigingen voor de deur staan. Er zijn voordelen te behalen. Wij willen graag weten wat hieraan in Dordrecht wordt gedaan, ook in relatie tot samenwerking in de Drechtsteden. Op 19 februari stelden we draaom hierover vragen aan wethouder Sleeking van Dordrecht”.

Lees meer over:

sgp ambtenaren cu
Deel dit bericht met je vrienden!