Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Thirza Monster roept Dordtenaren op om van afval kunst te maken

19 februari 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Thirza Monster probeert op iDordt.nl in haar stukje "Weer een afvalakkefietje" een aanzet te geven tot een positievere benadering van afval!

Afval komt steeds vaker negatief in het nieuws. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ophef rond recyclingbedrijf Peute dat niet netjes met z’n afval omging, maar stelt dat de beschuldigingen geheel onterecht waren. Bedrijven verdienen miljoenen door ten onrechte afval te labellen als hergebruik.

Thirza Monster stelt in haar stukje: "Misschien ziet de wereld er toch een stukje beter uit zonder afval". Zelf doet ze een poging om spijkerbroekenafval te voorkomen, door een spijkerbroek te gaan leasen, i.p.v. te kopen. Dit kan sinds begin dit jaar bij het bedrijf Mud Jeans.

In een twaalftal winkels van dit concern in Nederland en Belgie, kan je bijvoorbeeld voor een jaar een spijkerbroek leasen tegen een klein bedrag per maand, en na de leaseperiode zijn er verschillende opties om dezelfde spijkerbroek nogmaals te leasen, of voor een andere te kiezen. Voordeel hierbij is ook een gratis reparatieservice, en als resultaat heb je dus een spijkerbroek die 100 % recyclebaar is! Aldus Thirza.

Helaas heeft Thirza in Dordrecht nog geen bedrijven gevonden die met dit principe werken. Wel noemt ze in haar stukje het bedrijf Plutas, wat met een variant hierop aan de slag is gegaan, want bij Plutas kun je je oude paraplu inleveren, en zij gebruiken de materialen om er tassen van te maken.

Verder bordurend op dit thema, nodigt Tirza iedereen in Dordrecht (jong of oud) uit, om mee te doen met een recyclingwedstrijd: "Dordtenaren: Maak van afval kunst of maak van afval een nieuw gebruiksvoorwerp en win! Stuur je foto of filmpje met korte uitleg van het door jou bedachte  afvalrecyclingresultaat (dus maak van afval weer iets moois, innovatiefs, origineels) voor eind februari naar t.monster@faironly.nl en maak kans op een gave recyclingprijs!"


 

Lees meer over:

afval recycling
Deel dit bericht met je vrienden!