Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

,,Dordrecht telde vroeger in het centrum net zoveel goede paardenslagers als er nu in Nederland zijn"

19 februari 2013

DORDRECHT – Wellicht was Dordrecht vroeger de stad van het paardenvlees. Het oude centrum van Dordrecht telde vroeger drie paardenslagers, die elkaar beconcurreerden in kwaliteit en niet in prijs. Tegenwoordig zijn er volgens journalistiek onderzoek nog maar drie echte paardenslagers in het land. Dit schrijft vandaag Henk Wapperom uit Zeist in een brief in Dagblad Trouw.

Hij deelt zijn jeugdherinneringen aan zijn Dordtse tijd gelet op de discussie rond paardenvlees, die wordt vermengd met rundvlees. Volgens Wapperom gaat het te ver om te spreken over paardenvlees, dat inferieur zou zijn aan rundvlees. Tijdens zijn jeugd in Dordrecht was juist het paardenvlees een culinaire hoogtepunt. ,,Op verjaardagen her en der was paardeworst de delicatesse. Hoe anders is het vandaag. De consument associeert paarden vooral met sport en niet met voedsel”. Volgens de briefschrijvers zijn er thans net zoveel paardenslagers in Nederland van kwaliteit te vinden, als hij uit zijn jeugd kende in het centrum van Dordrecht.

 

Deel dit bericht met je vrienden!