Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Kerkgebouw Emmanuelkerk Dubbeldam bestaat dit jaar een eeuw

18 februari 2013

DORDRECHT – De Emmanuelkerk aan de Oudendijk in Dubbeldam / Dordrecht is dit jaar precies een eeuw oud. De kerk heeft een commissie gevormd om daarbij in elk geval op open monumentendag (14 september) stil te staan. ,,100 jaar Oudendijk 110” zal het motto zijn van de eens gereformeerd gebouwde kerk, die al veertig jaar als RK kerk wordt gebruikt.  ,,Ons gebouw met zijn veel bewogen historie", zo meldt de historische werkgroep van de kerk, die bestaat uit José Vink, Lisette Breddels, Marie-José Bansberg en Marijke Rovers. Vanuit het parochiebestuur hebben zij steun van Paul van der Kroon.

Historicus Peter Diillingh’ betrok de historie van de Emmanuelkerk al eerst eerder bij zijn geschiedschrijving over gereformeerd Dubbeldam.

 

Schrijver: Dillingh, Peter
Titel: Gereformeerd Dubbeldam van voor 1900 to na 2000
Taal: Nederlands
Uitgever: Gereformeerde Kerk Dordrecht, 2009

Lees meer over:

dubbeldam Emmanuelkerk
Deel dit bericht met je vrienden!