Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordt sleept bezwaarmaker voor de rechter

16 februari 2013

DORDRECHT - Dordrecht lokt een proefproces uit tegen Mustafa Karasahin. De gemeente wordt knettergek van zijn niet aflatende stroom beroepen en bezwaren.

"Hij krijgt een dagvaarding, waarin we hem duidelijk maken, dat hij met zijn gedrag feitelijk misbruik maakt van gemeenschapsgeld. De rechtbank kan zich dan meteen buigen over ons plan, om van hem voortaan nog maximaal tien zaken per maand te behandelen", zegt woordvoerder Mark Benjamin.
 
De gemeente Dordrecht is zich bewust, dat de man gebruik maakt van wet- en regelgeving. Benjamin erkent dat volmondig: "In de periode, dat wij met deze man herhaaldelijk conflicten hadden over zijn kamerverhuurbedrijf, had de man een duidelijk belang om honderden zaken tegen de gemeente aan te spannen. Daar hoor je ons niet over".
 
Pestcampagne
Inmiddels is dat belang er volgens hem niet meer: "Hij dient nu bezwaren en beroepen op de Wet Openbaarheid van Bestuur in, waarbij het belang voor hem ons volledig ontgaat". De man in kwestie meldde bij RTV Rijnmond eerder een soort pestcampagne te voeren: "Zolang zij mij dwars zitten, doe ik dat ook."
 
Karasahin deed volgens de gemeente in één jaar tijd 467 keer een WOB-verzoek. "Alle andere burgers, bedrijven en media samen deden dat in diezelfde periode 284 keer. Op elk verzoek moeten wij reageren, zo is de wet nu eenmaal. Maar dit gedoe heeft ons al meer dan 400 duizend euro gekost en de teller loopt elke dag op", zegt Benjamin.
 
Bron:RTVRijnmond
Deel dit bericht met je vrienden!