Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Vereniging uit Dordrecht: Personeelskosten drukken zwaar op PKN

16 februari 2013

DORDRECHT – Door de ontkerkelijking drukken de kosten steeds zwaarder op de kerkelijke begrotingen. Personeelskasten vormen de zwaarste last en veroorzaken tekorten. De in Dordrecht aan de Singel 271 gevestigde Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk. (PKN) maakt dit op basis van een enquête bekend. Ruim achthonderd gemeenten – bijna de helft binnen de PKN - vulden het onderzoek in. Bijna driekwart geeft aan dat het tekort dat ze hebben vooral wordt veroorzaakt door de kosten van personeel. Bij de rest veroorzaken vooral de kerkgebouwen het tekort.  Binnen de PKN komt een discussie op gang om kerkgebouwen breder sociaal-maatschappelijk in te zetten en eerder na te denken over ontwikkelingen de komende tien jaar.

Doelstelling van de vereniging uit Dordrecht:

 

 

Lees meer over:

pkn vereniging renstmeesters
Deel dit bericht met je vrienden!