Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Steiger Riedijkshaven feestelijk opgeleverd

15 februari 2013

 

DORDRECHT -  De steiger is nu weer klaar voor het ontvangen en afmeren van schepen. Om dit symbolisch te vieren plaatste, wethouder van Stadsbeheer Rinette Reynvaan, een paalmuts op de eerste afmeerpaal. Dit vond plaats op donderdag 14 februari om 14.00 uur.

Tijdens de renovatie is de steiger ook geschikt gemaakt voor het afmeren van plezierjachten en kleine binnenvaartschepen van maximaal 70 meter lang. Zo is in de Riedijkshaven extra aanmeer capaciteit ontstaan. Steeds meer fietspassagiers schepen doen tegenwoordig in Dordrecht de Wolwevershaven aan. Hierdoor ontstond ruimtegebrek. Nu kunnen boten uitwijken naar de Riedijkshaven.
 
Als een paal boven water
De bijeenkomst begon in eetcafé het Veerhuis aan de Merwekade. In de toespraak van Rinette Reynvaan legde ze de nadruk op betrokkenheid en levendigheid: 'De gerenoveerde steiger is ook een rustplaats voor meeuwen. Aan de steiger kan je ook aflezen: hoe hoog het water staat. Dit houdt de mensen betrokken hierbij. Dat dit een mooi traject was: staat als een paal boven water'. Zo klonk haar grappige slotzin. Hierna gingen alle aanwezigen naar de desbetreffende paal die symbolisch een paalmuts op kreeg. De paalmuts beschermd de bovenkant van de paal tegen inwateren.
 
   
 
Tekst en foto's Dawn Eve van Norden

Lees meer over:

riekdijk steiger
Deel dit bericht met je vrienden!