Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

175 jarig jubileum Kemper en van Van Twist

14 februari 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Sinds 1836 is het bedrijf Kemper en van Twist een begrip in onze stad. Het bedrijf is ooit begonnen met een stalhouderij, in de loop van de negentiende eeuw kwamen daar de bedrijftakken transport en verhuizingen bij. 

Rond 1900 werd een automobielgarage gestart, begin jaren '20 van de vorige eeuw verkocht het bedrijf de eerste dieselmotoren voor allerlei toepassingen. In dezelfde periode werden allerlei industiele activiteiten aan het zich steeds verder uitbreidende bedrijf toegevoegd, en in 1948 ontstond de naam 'Kemper en van Twist Diesel B.V'.

Via de overname van een technisch handelsbedrijf uit Antwerpen in 1992 kwam er ook een maritieme tak bij het bedrijf.

Donderdag 28 februari viert het bedrijf zijn 175 jarig jubileum. Dit jubileum zal worden opgeluisterd met allerlei festiviteiten. Onze nederlandse astronaut Andre Kuipers zal o.a. op deze feestelijke dag een presentatie geven. Ook zal het eerste exemplaar van een jubileumboek aan burgemeester drs. A.A.M. Brok worden aangeboden. 

Deel dit bericht met je vrienden!