Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Omgevingsdienst in Zuid-Holland-Zuid steeds meer onder vuur vanuit regio gemeentes

13 februari 2013

DRECHTSTEDEN - Het vakblad Binnenlands Bestuur zet de kritiek op de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid - voorheen deels de Technische Milieu Dienst (TMD) Drechtsteden - op papier: De regio gemeentes willen de dienst tegen het licht houden. Enkele citaten:

De zes Drechtsteden willen een onderzoek naar het functioneren van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Die zou fouten hebben gemaakt in een vergunning voor het bedrijf Nedstaal, dat asbesthoudend schroot wil verwerken.

Onrust na ontwerpbeschikking

De ontwerpbeschikking waarin de provincie Zuid-Holland toestemming verleent voor deze werkzaamheden, veroorzaakte veel onrust. Niet alleen in Alblasserdam, waar de fabriek staat, ook uit omliggende gemeenten dienden burgers zienswijzen in tegen de beschikking. In totaal circa driehonderd, volgens woordvoerster Karin Stevens van Alblasserdam.

Een opmerkelijke reactie op Binnenlands Bestuur is er ook al:

Door W. Snippe (milieu-deskundige) op 12 februari 2013: 'Eén van mijn eerste college tijdens mijn studie werd ik er al opgewezen dat milieukundige is geheel anders is dat milieu-activist. Dit laatste is vooral de door de gemeente Alblasserdam ingehuurde 'milieu-deskundige' Johan Vollenbroek, maar ook bijv. Prof. Lucas Reinders die verbonden is aan de milieuclub Natuur & Milieu. Heb Johan helaas iets te vaak moeten betrappen op halve en hele onwaarheden, ook tijdens de Raad van State en het EU HvJ in Luxemburg. In geen van de zaken heeft hij het gelijk aan zijn zijde gekregen, maar het veroorzaakte soms onnodige onrust. Milieuactivist en milieukundige zijn, is en blijft een ongemakkelijk combinatie'.

Deel dit bericht met je vrienden!