Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester geeft les op Oranje Nassauschool

12 februari 2013

DORDRECHT -  Op maandag 11 februari heeft burgemeester A.A.M. Brok les gegeven op de Oranje Nassauschool in Stadspolders. De les was de eerste van een serie lessen die Deloitte Fair Chance Foundation NL aan de burgemeester heeft aangeboden toen hij de burgemeestersprijs 2012 won. Ook wethouder E. van de Burgt zal binnenkort een gastles verzorgen. 

Afgelopen maart is burgemeester Brok verkozen tot ‘burgemeester van het jaar’. Bij die titel hoort de Burgemeestersprijs 2012, beschikbaar gesteld door de Deloitte Fair Chance Foundation NL. Deze prijs bestaat uit tien lespakketten NIBUD Geldexamen, bedoeld voor de twee hoogste groepen van Dordtse scholen voor primair onderwijs. Eén of meerdere lessen worden verzorgd door gastdocenten. In Dordrecht geven winnaar van de prijs, burgemeester Brok, en wethouder Van de Burgt allebei een gastles.

Het gastcollege van burgemeester Brok heeft op maandag 11 februari van 14.00 tot 15.00 uur plaats gevonden voor groep 7B/8 van de Oranje Nassaschool aan het Selma Lagerlöferf 164 in Stadspolders.

De Deloitte Fair Chance Foundation is opgericht om kinderen kennis te laten maken met de wereld buiten hun eigen buurt of wijk. Samen met het voorlichtingsinstituut NIBUD en uitgeverij Thieme Meulenhof is er een lesprogramma ontwikkeld voor het primair onderwijs, waarin het omgaan met geld in de dagelijkse praktijk centraal staat. Het lesprogramma bestaat uit 8 voorbereidende lessen van 45 min en als afsluiting een Geldexamen en bij goed resultaat het NIBUD Gelddiploma. Het gastcollege van burgemeester Brok markeert de start van de serie lessen.

Lees meer over:

burgemeester nassauschool
Deel dit bericht met je vrienden!