Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

De Hoop organiseert reunië voor de clienten van toen

12 februari 2013

DORDRECHT -  De Hoop in Dordrecht onderhoudt ook contact met de oud-gasten. Vijf jaar geleden werd daarmee begonnen. Hierdoor is er informeel ook meer zicht op, hoe het met de mensen gaat.

Tien jaar geleden maakte de Hoop al bekend om een volgsysteem op te bouwen om in kaart te kunnen brengen, hoe het met de mensen verder gaat als zij clean de Hoop verlaten.   Daarnaast speelt ook nog, dat het zwaar is om af te kicken en dat mensen die bij de Hoop beginnen niet altijd in één keer de eindstreep halen.

In 2008 werd voor het eerst een reünie gehouden voor oud-cliënten (ofwel: oud-gasten) van De Hoop. Het was een groot succes: al snel werd besloten om er ieder jaar eentje te organiseren. Inmiddels is er voor de voormalige cliënten ook een website, waar nu al bijna 250 oud-gasten hun verhalen uitwisselen en elkaar bemoedigen.

Initiatiefnemer voor de reünie Sjaak Monster, trainer bij De Hoop, vertelt: "In 2007 was ik op bezoek bij Crucea Albastra in Roemenië. Zij zijn een verslavingskliniek en ook zij organiseren ieder jaar een reünie. De avond voor de reünie liep ik over straat met de directeur. Hij werd meerdere malen aangesproken door oud-gasten met hun partners die uit heel Roemenië waren gekomen voor de reünie. Tijdens de reünie was er een kerkdienst en een gezellig samenzijn. Ik vond het jammer dat De Hoop dat niet had en dat we daardoor de verbondenheid met onze oud-gasten misten. Toen ontstond het verlangen om meer contact met onze oud-gasten te hebben."

Sjaak benadrukt de invloed die oud-gasten kunnen hebben. "De wereld wacht op het geluid van mensen die echt veranderd zijn. Het getuigenis van iemand die in nood was en met hulp van de Here God weer gezond is geworden, staat als een huis. Door hun verhalen kunnen we anderen vertellen dat er ook hoop voor hen is. Oud-gasten bemoedigen niet alleen elkaar, maar ook mensen die nog verslaafd zijn en hun familieleden."

Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijkt u dan de site voor oud-gasten: www.hopealive.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de reünie van 2013, die gehouden zal worden op zaterdag 11 mei, en kunt u zich aanmelden.

Zie ook:

Lees meer over:

reunie de hoop ggz
Deel dit bericht met je vrienden!