Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Karmelkring Elia introduceert Elia-vieringen

12 februari 2013 (door Paul Seesink)

DORDRECHT – Karmelkring Elia Dordrecht gaat naast haar activiteiten binnen het Centrum voor Spiritualiteit en van de Gedachteniskapel Titus Brandsma, maandelijks een Elia-viering houden. Toen de karmelieten nog het klooster aan de Dordtse Nolensweg bewoonden, hield dit convent elke zaterdag haar karmelviering.

Nadat in de zomer van 2012 de laatste karmelieten waren vertrokken bleek de afwezigheid van zo een viering voor velen een gemis. Daarom heeft het bestuur van Karmelkring Elia Dordrecht besloten een meditatieve gebedsviering te houden in de geest van de Karmel. Deze korte thematische samenkomsten zullen plaatsvinden, elke derde woensdagavond van de maand om 19:30 uur in de Dordtse Gedachteniskapel Titus Brandsma.

Daarnaast werkt het bestuur al aan de samenstelling van een nieuw bezinningsaanbod Centrum voor Spiritualiteit 2013-2014. Dit zijn gevarieerde inspirerende bijeenkomsten rondom een thema voor allen die zich willen laten raken door de Karmelitaanse spiritualiteit". Ongetwijfeld zult u binnenkort meer van deze actieve Karmelkring horen.

Deel dit bericht met je vrienden!