Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Podiumplaatsen kunstrijdsters in 2e selectiewedstrijd voor de KNSB-cup kunstrijden 2013

11 februari 2013

 

Podiumplaatsen kunstrijdsters in 2e selectiewedstrijd voor de KNSB-cup kunstrijden 2013.

De ijsbaan op de Haagse Uithof was zaterdag 9 februari 2013 het toneel voor de 2e selectiewedstrijd in de regio Zuid-Holland voor kwalificatie aan de KNSB-cup 2013 verreden

Van Kunstrijvereniging De Drechtsteden (DDD) kwamen 15 rijdsters en één rijder in diverse categorieën in actie.

3e plaats voor Loek Laurens

Loek Laurens (12) uit Strijen eindigde in de categorie Proms B heren wederom op de 3e plaats en is verzekerd van zijn kwalificatie voor de finale KNSB-cup.

Twee podiumplaatsen Proms voor DDD
De eerste twee plaatsen op het podium in de categorie Proms waren voor de jonge rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden.
Opnieuw wist de Papendrechtse Isa van Swieten (9) een 1
e plaats te behalen, gevolgd door de Dordtse Demi Sijswerda op de 2e plaats. Isabella Smit (8) uit Dordrecht werd knap 4e en de jonge 7 jarige Dani Loonstra uit Barendrecht werd 5e.
Deze dames hebben zich gekwalificeerd voor deelname aan de finale KNSB-cup in maart.

De Dordtse dames Sanne Haanstra (11) Rosalie van Wageningen (9), en Maureen Drijver (10) schreven de 6e, 8e en 9e plaats op hun naam.

In de categorie Proms B in een veld van 23 deelneemsters wisten drie Dordtse dames Tamara van der Sel (16) en Amke Eskes (14) en Romy Kaptein (14), respectievelijk een mooie 6e, 7e en 9e plaats te behalen.

In de categorie Teens B eindigde Emmelien (12) Raijmakers uit Zeist op de 5e plaats en Joanne Stam (17) uit Oud-Alblas werd 9e.

Na het rijden van twee selectiewedstrijden bepalen de hoogste punten landelijk welke twaalf rijdsters zich gekwalificeerd hebben voor deelname de finale KNSB-cup 2013 op 2 maart 2013 in Tilburg.

Meer informatie over kunstrijden, de wedstrijden en schaatslessen is te vinden op de website www.ddd-kunstrijden.nl

Deel dit bericht met je vrienden!