Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrechts Museum in teken van de schaaksport met een jeugdvriend van C.Buddingh'

11 februari 2013

DORDRECHT - Het Dordrechts Museum staat vrijdag 22 februari in het teken van de schaaksport. Aanleiding is de expositie Kastje Kijken van dichter/schaker C.Buddingh'. Hij speelde in het eerste team van de 125 jaar oude schaakvereniging Dordrecht. Zijn schaakvriend Adri van der Willigen zal daarom twee erepartijen spelen in het museum. Van der Willigen was eerst bevriend met de broer van Kees, de vorige week overleden Wim Buddingh.

Hij nam zijn vriendinnetje mee: Stientje van Vuren. Kees keek zijn ogen uit en Stientje kwam uiteindelijk op het levenspad van de Dordtse dichter terecht.  Het eerste teken van de liefde tussen Stientje en Kees was een verlovingskaartje. Dat heeft Adri altijd bewaard. Op 22 februari speelt hij onder een foto en tekening van zijn jeugdvriend in het museum.

Deel dit bericht met je vrienden!