Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Zustersteden kosten 650.000 euro

10 februari 2013

 

DORDRECHT -  Dordrecht heeft de afgelopen vijf jaar 650.000 euro belastinggeld uitgegeven aan zustersteden. Dat blijkt uit onderzoek door het televisieprogramma KRO Brandpunt.
 
Dordrecht staat op de achtste plaats van de steden die het meest uitgeven aan zustersteden. De lijst is gebaseerd op gegevens die door Brandpunt zijn opgevraagd bij de 30 grootste steden van Nederland. Dordrecht onderhoudt stedenbanden met vijf plaatsen: Recklinghausen in Duitsland, Varna in Bulgarije, Bamenda in Kameroen, Hastings in Engeland en Emalahleni in Zuid-Afrika. Vooral de kennismakingsbezoeken van burgemeester Brok hebben naar verhouding veel geld gekost. In het programma worden relaties met zustersteden in deze tijd van bezuinigingen bekritiseerd. Rotterdam heeft de zustersteden afgeschaft. Die gemeente onderhoudt alleen contacten met buitenlandse steden als er economisch en financieel gewin te behalen valt. Rotterdam staat ook niet in de top 10. Met bijna 3,6 miljoen euro geeft Amsterdam het meest uit aan internationale stedenbanden.
Fractievoorzitter van de VVD in Dordrecht Irene Koene laat via Twitter weten dat zij vindt dat het onderhouden van stedenbanden geen kerntaak is van de lokale overheid:.”Ophouden met die onzin, streep erdoor”, twittert Koene.
 
Bron: RTV Dordrecht

Lees meer over:

zustersteden belastinggeld
Deel dit bericht met je vrienden!