Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

RTL nieuws: Dordrecht in top vijf bij het indelen van zogeheten hufterboetes

10 februari 2013

DORDRECHT – De stad Dordrecht behoort tot de top vijf van Nederland wat betreft het uitdelen van zogeheten hufterboetes zoals wildplassen, vandalisme, openbare dronkenschap en verkeersovertredingen als parkeren op een invalidenparkeerplaats en rechts inhalen. Dat blijkt uit cijfers van RTL Nieuws.  Volgens RTL staat Dordrecht zelfs na de grote steden (op Utrecht na) direct na Almere op plek vijf met meer dan zevenhonderd hufterboetes per tienduizend Dordtenaren.  Bij afvalboetes  scoort Dordrecht zelfs plek twee in het land.

In totaal kwam RTL Nieuws, dat een lijst van overtredingen opstelde en die intekende op de kaart aan de hand van gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau, tot 686.086 uitgedeelde boetes. Die waren goed voor meer dan 78 miljoen euro.

TOP tien algemeen hufter boetes

·  1

Den Haag

·  2

Rotterdam

·  3

Amsterdam

·  4

Almere

·  5

Dordrecht

756 boetes per 10.000 inwoners

·  6

Delft

·  7

Schiedam

·  8

Grave

·  9

Alkmaar

·  10

Spijkenisse

 

Lees meer over:

rtl hufterboetes top vijf
Deel dit bericht met je vrienden!