Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Gerhard Lentink houtobject komt in ziekenhuis van Dordrecht

10 februari 2013

DORDRECHT - Of het in het water van de Vest is, nabij de Vriesebrug of in het gemeentehuis van Alphen aan de Rijn. Gerhard Lentink maakt houtobjecten, van soms een behoorlijke grootte, is herkenbaar worden. Morgen is er wederom een ,,onthulling".  Bericht gemeente:

Op maandag 11 februari overhandigt burgemeester van Dordrecht A.A.M. Brok het Walters Huis aan het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Het Walters Huis is een kunstwerk van kunstenaar Gerhard Lentink en in 2006 aangekocht door de gemeente voor de nieuwbouw van het archief destijds. Uiteindelijk bleek het kunstwerk te groot. Nu vindt het een prachtige bestemming in het Ziekenhuis dat in haar gebouwen graag gebruik maakt van Dordtse thema's, zoals in foto's, bewegwijzering en nu dus ook in de vorm van dit kunstwerk. Het kunstwerk wordt in bruikleen aan het Ziekenhuis gegeven.

 

Deel dit bericht met je vrienden!