Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Meer autoruitschade door slecht wegdek in Dordrecht

8 februari 2013

DORDRECHT -  De vorstperiode heeft in januari op diverse plaatsen geleid tot schade aan het wegdek. Met name ZOAB (Zeer Open Asfaltbeton) is gevoelig voor vorst waardoor gemakkelijk steentjes los komen en opspatten. Ondanks dat Rijkswaterstaat de afgelopen week een aantal spoedreparaties heeft uitgevoerd, noteerde GlasGarage Dordrecht tot 30% meer ruitreparaties en vervangingen in vergelijking tot vorig jaar.

De heer Belkaid van GlasGarage Dordrecht aan de Pieter Zeemanweg: “Het is veel drukker dan normaal. Dat heeft direct te maken met de vorstperiode. Met name in de laatste twee weken van januari heeft steenslag gezorgd voor meer autoruitschades in Dordrecht. Water zet door bevriezing uit wat leidt tot schade aan het wegdek. Je hoeft maar een losgekomen steentje op de voorruit te krijgen en het kan gebeurd zijn.

 

De toename van het aantal autoruitschades is niet alleen te wijten aan kapotte wegen. Als er al een tijdje een sterretje in de voorruit zit en er komt vocht bij dat vervolgens bevriest, krijg je hetzelfde effect als het wegdek: de autoruit kan doorscheuren.

 

Preventief kun je over het sterretje een transparante sticker plakken zodat vuil en vocht worden tegengehouden. Ook adviseren wij bij een sterretje in de voorruit de verwarming niet meteen voluit op de bevroren voorruit te richten. De plotselinge temperatuurswisseling zorgt voor extra spanning in het glas wat de kans op doorscheuren vergroot.”

Lees meer over:

schade auto vorst glasschade
Deel dit bericht met je vrienden!