Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Beste sporters 2012 van Dordrecht bekend

7 februari 2013

DORDRECHT - Polstokhoogspringer Rutger Koppelaar is de Dordtse Sportman van 2012. Zwemster Kim Busch mag zich een jaar lang Sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor Sportploeg 2012 ging naar het eerste team van Mampaey The Hawks (honkbal). Zwemster Sanne Advocaat won de prijs voor Sporttalent 2012. Dit maakte de jury bekend op woensdagavond 6 februari 2013 tijdens de jaarlijkse sportverkiezing SportProm. 

Sinds 1988 reikt de Sportraad Dordrecht bij de SportProm een extra prijs uit: Sportprijs Stad Dordrecht, bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. Dit jaar ging de prijs naar Jan Pruymboom voor zijn bijdrage aan de voetbalsport in Dordrecht. Naast zijn 56-jarig lidmaatschap bij voetbalvereniging SSW, organiseert hij verschillende activiteiten op sportief gebied. Voetbal is voor hem meer dan een sport. Het is een manier om de buurt met elkaar en de club te verenigen. 
 
Jury 
De jury van de SportProm bestond uit voorzitter Andries van de Graaf, Maurice Wolters, Berend Ruben en Anne Scheening van Sportraad Dordrecht, directeur Sportbedrijf Arno van Gerven, oud-topsporter Annelies Bouma, oud-sportcoach Jac Hoogerwerf  en  sportredacteur Arco Bomgaars van AD De Dordtenaar. 
 
Genomineerden 
Sportverenigingen en journalisten konden tot 31 december 2012 sporters uit Dordrecht voordragen. Drie genomineerden per categorie bleven over en uit die groepen koos de jury vervolgens de winnaars. 
In de categorie beste Sportman waren behalve winnaar Rutger Koppelaar, wielrenner Robert de Poel en klimmer Bob Schubert genomineerd.  Atlete Rosina Hodde en korfbalster Francy Crielaars dongen met winnares Kim Busch mee naar de titel beste Sportvrouw. Het eerste team van The Hawks won de prijs voor beste Sportploeg van Oranje Wit en DeetosSnel (beide korfbal). 
Naast Sanne Advocaat waren (beach)volleybalster Julia Wouters en karateka Rik Schaap genomineerd voor Sporttalent 2012. In de nieuwe categorie Sportcoach waren naast winnaar Martijn van de Maagdenberg, coach Martin van Zeist (The Hawks) en talentencoach Akkie Muilwijk (Judo Bond Nederland) genomineerd

Lees meer over:

sporttalent
Deel dit bericht met je vrienden!