Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Wielerploeg de Mol klaar voor het seizoen 2013

5 februari 2013

DORDRECHT - Wielerploeg de Mol, de Elite en Belofte selectie, is in december met de inmiddels traditionele veldtoertocht in Essen (Belgie) begonnen aan het nieuwe seizoen. Inmiddels is het teamuitje naar de Superprestige in Loenhout, waar de Mollen Kees van Noppen en Lucinda Brand werden aangemoedigd en de eerste gezamenlijke wegtraining ook alweer achter de rug. Op 11 februari vertrekken 15 Mollen naar Spanje om daar een 10 dagenlange trainingstage in de zon te gaan volgen. Tijd dus voor trainer Raymond van der Vlies om een vooruitblik temaken naar seizoen 2013:  

"Geen vooruitblik uiteraard zonder korte terugblik! Seizoen 2012 is een superjaar geweest voor Wielerploeg de Mol, vele records (sinds de doorstart in 2001) zijn verbroken en het zal moeilijk worden om het in 2013 nog beter te doen!
 
In 2013 zal Wielerploeg de Mol dan ook verder gaan met het opleiden van renners in de hoop ze onder te kunnen brengen bij een (semi) professionele ploeg. "Het verschil met de Mol en veel andere clubs is dat onze ploeg de ontwikkeling van de renner voorop stellen en niet het succes van de ploeg. Dat betekent maatwerk per renner en ze ook op tijd los durven laten als ze het niveau van de clubploeg ontstijgen" aldus ploegleider Raijmond van der Vlies. Een uitgebreid programma met alle disciplines van het weg wielrennen: vlakke, kasseien, waaier, klim en etappe koersen en veel aandacht voor tijdrijden zowel per ploeg als individueel maken dat maatwerk mogelijk. 
 
Voor volgend seizoen hebben ruim 32 renners zich aangemeld bij De Mol, opvallend veel gezien de malaise bij veel wielerclubs in onze regio en omdat de Mol zelf geen renners benaderd en (bewust) financieel de renners weinig biedt maar zij met name zelf kiezen voor het uitgebreide klassieke programma (ruim 50 klassiekers per seizoen). Ook de continuïteit en de enthousiaste begeleiding van de ploeg zijn redenen die renners bewegen een overstap te maken. Zo zijn verzorger Bart Gijsberts en ploegleider Raymond van der Vlies al vanaf het begin bij de ploeg betrokken en een vaste waarde in de ploeg.
 
Volgend seizoen zullen 4 renners tevens uitkomen voor een (semi) professionele ploeg en dus beperkt inzetbaar zijn voor onze ploeg: Jasper Ockeloen, Ian Richards, Leander Schreurs en Ralph Gelens. Inmiddels is het traditie dat buitenlandse renners De Mol ook zien als de ideale ploeg om hun entree te maken in het Europese wielrennen. Voor komend seizoen zullen de Argentijn Rodrigo Mendieta, de Nieuw-Zeelander Simon Acker, de Australiër Ian Richards en de twee Amerikanen Eric Losak en Bryan Larsen zorgen voor het internationale tintje in de ploeg. Een drietal van hen komt al voor de 2e of 3e keer terug naar de Mol, wat betekent dat we toch iets goed doen en onze afspraken nakomen. Ook deze renners worden echter niet betaald en moeten zelf voor huisvesting zorgen, we geven ze alleen de unieke kans om hogerop te komen in het wielrennen.
 
Ook stromen wederom een aantal grote talenten uit de eigen jeugdopleiding door naar de selectie zoals Erik Kramer, meervoudig Nederlands Kampioen bij de jongeren, en Tristan Sintnicolaas. “Dat is ook precies waarvoor al onze vrijwilligers het doen” aldus Van der Vlies. Eigen jeugd de kans geven om zich op hoog niveau te bewijzen en dan is het super als dat lukt, ook in dit seizoen waarin de club 80 jaar bestaat!
 
Het is fantastisch om te zien dat ondanks deze moeilijke tijd er nog steeds sponsors zijn die De Mol willen blijven steunen en zelfs actief blijven meedenken", aldus Raymond van der Vlies.
 
De selectie van wielerploeg de Mol bestaatuit de volgende renners:
 
Simon Acker, (Nieuw-Zeeland)
Maarten van Buuren, (Dordrecht) 
Bart Buyk, (Hardinxveld-Giessendam)
Dennis Eikelenboom, (Hardinxveld-Giessendam)
Eddy Gödde, (Hendrik Ido Ambacht)
Dennis Grooten, (Papendrecht)
Wim Hofstede, (Oosterhout)
Erik Kramer, (Hardinxveld-Giessendam)
Mike Kruithof, (Dordrecht)
Kees van Noppen, (Ridderkerk)
Max Overhand, (Zwijndrecht)
Thomas van Rhoon, (Zwijndrecht)
Ian Richards, (Australië)
Tristan Sintnicolaas, (Dordrecht) 
Manuel Timmermans, (Gorinchem) 
Bas Canoy, (Dordrecht) 
Dirk van de Craats, (Oostzaan) 
David van Eerd, (Breda)
Ralph Gelens, (Hendrik Ido Ambacht) 
Tim van Hoogdalem, (Gorinchem) 
Jerry Kallenfels, (Sint Willebrord)
Bryan Larsen, (USA)
Eric Losak, (USA)
Rodrigo Mendieta, (Argentinië)
Patrick van Nunen, (Barendrecht)
Jasper Ockeloen, (Dordrecht)
Leander Schreurs, (Elburg)
Dico Storm, (Nieuw-Beijerland) 
Michel Stroosnijder, (Kapelle) 
Corné Verhoeks, (Zulichem)
Jacob Wijnstra, (Kapelle)
Jacco Wols, (Puttershoek)
 
 
 
 
Deel dit bericht met je vrienden!