Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Wethouder Bert vd Burgt lovend over beeldend werk van Henriëtte Kros

4 februari 2013

DORDRECHT -  Henriëtte Kros heeft met haar schilderijen tot ver buiten Dordrecht succes. Ze zal ook meewerken aan een expositie in Londen. Ook in Dordrecht is zij te zien en Tom van Bokhoven doet met tekst en foto's verslag ook van de lovende toespraak van de wethouder.

Met een feestelijke bijeenkomst in Natuur- en Cultureel Historisch Museum “Twintighoeven” is de tentoonstelling van “De Natuurlijk Werken” van Henriette Kros geopend. Wethouder Bert van de Burgt hield voor een geboeid publiek, een zeer toepasselijke speech.

Melissa, dochter van Henriette, overhandigde de wethouder een “Gezicht op de Grote Kerk” dat, zo verzekerde hij, in zijn kamer op de 9de verdieping van het Stadskantoor, een plaats zal krijgen.

 

 

 

Henriette Kros tijdens de officiële opening, met wethouder

Bert van de Burght en haar dochter Melisse.

 

Vervolgens verspreidden de bezoekers zich over het museum, waar, te midden van alle objecten van de vaste opstelling, nu een fraaie collectie van de werken van Henriette Kros te bezichtigen is. Daaronder zijn dieren, wilde bloemen en landschappen. Naast andere werken is ook één van de twee schilderijen die deelnamen aan de wedstrijd “Schilderij van het Jaar” te bewonderen; het werk dat in de publieksronde als tweede is geëindigd, “Young Sissi in Sepia”, een olieverfwerk van 70x90. Zie afbeelding hieronder.

 

Henriëtte Kros exposeert tot en met april in het museum Twintighoeven, gratis te bezichtiging op woensdagen van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdagen en zondagen van 12.30 tot 16.00 uur; buiten deze dagen en tijden op afspraak. Het museum is gevestigd in het voormalige koelhuis van hoeve "Jong Dordrecht".

 

          

 

“Young Sissi in Sepia”, zie tekst. Henriette Kros bij de opening in gesprek met

Gerda Vroon, eveneens beeldend kunstenaar in Dordrecht.

 

Natuur- en cultuurhistorisch museum "Twintighoeven" ligt op een prachtige locatie, waar u ook heerlijk kunt wandelen, aan de rand van de Dordtse Biesbosch in de staatsboswachterij "De Elzen", Noorderelsweg 2B, 3329 KH Dordrecht. Tel. 078 - 6213921 www.twintighoeven.nl

Wilt u nog meer werken van Henriëtte’ s hand bekijken kunt u altijd op haar site www.henriettekros.nl terecht.

 

www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!