Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Huisraadbank Dordrecht is meer dan welkom bij de Hoop

3 februari 2013

DORDRECHT -  Wethouder voor sociale zaken, Bert van de Burgt, heeft zaterdag 2 januari 2013 de nieuwe Huisraadbank geopend. Hij sprak zijn waardering uit voor dit nieuwe initiatief dat ook landelijk is opgevallen.

Teun Stortenbeker was als algemeen directeur van de Hoop aanwezig om te laten zien en horen dat de sociale activiteiten meer dan welkom zijn op het Dorp van de Hoop.

Zijn instelling, waar al ruim vijfhonderd mensen werken, biedt steeds meer sociale activiteiten onderdak. Oud-PvdA-wethouder Jannie van der Loos kondigde vorige week, als voorzitter van de voedselbank, al aan dat de Hoop onderdak gaat bieden aan de Provincialeweg rond nummer 114. De voedselbank komt ook op eigen benen staan en heeft op steeds meer plekken in de stad een uitdeelplek. Nog steeds is de Buitenwacht in Krispijn, met zeventig voedselpakketen elke vrijdag, het drukste punt.

Vanuit de nood nam de geloofsgemeenschap Jozua het initiatief tot de huisraadbank: De stichting stelt zich ten doel goede gebruikte huisraad in te zamelen en deze weg te geven aan mensen die dit om allerlei redenen zelf niet kunnen betalen.

Voor wie?
De Huisraadbank is er voor mensen die na een moeilijke periode - bijvoorbeeld een echtscheiding of een opname - weer op zichzelf gaan wonen.

Als er iets niet in voorraad is, gaat de Huisraadbank op zoek bij de achterban met een oproep via allerlei kanalen.

Samenwerking
De samenwerking met de overheid, maatschappelijke organisaties en kerken is daarbij onmisbaar. Deze verwijzen de mensen door naar de Huisraadbank. De stichting heeft goede contacten met diverse hulpinstanties.

De Huisraadbank is gevestigd op het terrein van de Hoop, Provinciale weg 114i en is op dit moment bereikbaar via email huisraadbank@jozua.nl. Een website is in de maak.

De Stichting is afhankelijk van giften en zoekt nog sponsors vanuit het bedrijfsleven.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!