Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Complimenten voor snelschaakmarathon Dordrecht

2 februari 2013

DORDRECHT - De snelschaakmarathon, die over vier weken op het Leerpark over 34 schaakhordes gaat, krijgt buiten de stad Dordrecht vaak complimenten. Op de website van de vereniging HMC/Den Bosch is de lof duidelijk:

De snelschaakmarathon in Dordrecht is 1 van de leukste toernooien in ons land. Je kunt je nog aanmelden, maar je moet er snel bij zijn! Vooral bijzonder aan dit toernooi is dat het gruwelijk sterk bezet is.

Ook de schaakbond KNSB is trots op het evenement dat door een topsport-stichting al voor de vijftiende keer wordt gedragen.  Op een aantal plaatsen kan elke Dordtenaar voor 2 maart ook nevenactiviteiten verwacht voor het topschaak-evenement. Het aardige is volgerns schaakwaarnemers dat vier clubs uit de regio voor juist meer recreatieve schaakzaken zorgen, zoals in den Witten Haen en dat het internationaal schaken dan van een buiten-catogorie is. Adri Timmermans is vanaf het begin de voorzitter van de stichting. Hij was ook enige tijd voorzitter  van schaakclub Dordrecht, die tussen 28 februari en 1 maart zou kunnen herdenken 125 jaar geleden te zijn opgericht (29 februari 1888). Voorzitter bij het eeuwfeest Jan Flach heeft die historie ook eens opgeschreven en hij beschouwt 29 februari 1888 niet alleen als een symbolisch maar ook historisch moment voor het schaken in de stad.

 

 

 

 

Lees meer over:

leerpark snelschaakmarathon
Deel dit bericht met je vrienden!