Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse karmeliet Jos Tromp (71) overleden

1 februari 2013

DORDRECHT –  Jos Tromp, eén van de laatste karmelieten, die tot half weg 2012 in het Dordtse Karmelklooster woonde, is overleden.


Pater/pastoor Jos Tromp (71) is gisteren vanuit de kloosterkerk in Zenderen begraven.

Hij behoorde langer dan vijftig jaar tot de Karmelieten. Jos begon zijn inzet voor de naasten als betrokken medewerker van Amnesty.

In Dordrecht was hij niet alleen actief vanuit het klooster in Crabbehof, maar ook diende Jos de RK kerk als pastor. Vroeger was dat een pastoor. De priester was ook bij andere activiteiten betrokken, zoals in de geest van de oecumenische kloostergemeenschap Taizé in Frankrijk.  Tien jaar waren er speciale vieringen in het klooster. Jos wist zorg voor de naasten te combineren met zijn eigen humor. Hij woonde in Dordrecht, totdat afscheid genomen werd van de drie laatste karmelieten op het eiland van Dordrecht. Toen was al duidelijk dat Jos kampte met gezondheidsproblemen.  

 

Deel dit bericht met je vrienden!