dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Fietsafhandelcentrale verhuist naar Merwedestraat

30 januari 2013

DORDRECHT -  Sinds 2011 bestaat er een fietsparkeerverbod in het stationsgebied. Verwijderde fietsen kunnen tot nu toe door de eigenaren op donderdagmiddag worden opgehaald op de Kerkeplaat. Vanaf vrijdag 1 februari verhuist de fietsafhandelcentrale naar een nieuwe locatie aan de Merwedestraat 48 (loods 6B), op het voormalige Lips terrein. Op deze locatie kunnen eigenaren van verwijderde fietsen elke donderdag tussen 15.00 uur en 19.00 uur terecht voor het ophalen van hun fiets.

Wethouder Jasper Mos (verkeer) is tevreden met deze oplossing en noemt het een win-win-situatie: "Eigenaren van fietsen kunnen nu iedere donderdag tussen 15.00 en 19.00 uur terecht voor het ophalen van hun fiets. Met de extra avond openstelling komen we tegemoet aan de wens van inwoners en gemeenteraad, zonder extra kosten. Vanaf 1 februari verhuist de fietsafhandelcentrale naar een nieuw logistiek centrum aan de Merwedestraat, waar inwoners van Dordrecht en Papendrecht ook hun gevonden voorwerpen kunnen afhalen én waar zich het depot van Binnenstadsservice Dordrecht bevindt. De openstelling van de fietsafhandelcentrale tot 19.00 uur en een goede bereikbaarheid per openbaar vervoer is een goede zaak, waar vooral eigenaren van fietsen blij mee zullen zijn. Het blijft natuurlijk vanzelfsprekend dat fietsen gestald dienen te worden op plekken die daarvoor zijn aangewezen. Verkeerd geparkeerde fietsen op en rond het Stationsplein zijn de gemeente en inwoners nog steeds een doorn in het oog. Bovendien belemmeren ze de doorgang en toegankelijkheid voor tal van weggebruikers."
 
De gemeente Dordrecht werkt in dit handhavingproject samen met Afac-verzekeringsfietsen uit Elst en sinds kort met het Dordtse Opnieuw & Co voor de huisvesting. Fietsen worden gecontroleerd op diefstal en geregistreerd op onder andere datum van verwijderen, merk, type en framenummer. Zo kan de eigenaar of gebruiker van de verwijderde fiets die terugvinden op www.fietsenbeheer.nl. Met een identiteitsbewijs, sleutel en 25 euro contant, kunnen fietsen vanaf 1 februari 2013 op donderdagen tussen 15.00 en 19 .00 uur opgehaald worden op de Merwedestraat 49 (loods 6B) in Dordrecht. Na 13 weken vervalt het wettelijke recht voor eigenaren om hun fiets terug te krijgen. Meer info over het parkeren van de fiets rondom het station op www.dordrecht.nl/fietsparkeren .
Deel dit bericht met je vrienden!