Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD deelt kritische vragen oppositie Dordrecht over val van lamp in zwembad

29 januari 2013

DORDRECHT - De VVD onderschrijft de kritische vragen, die door alle oppositiepartijen samen zijn gesteld aan het gemeentebestuur, over een lamp van achttien kilo die vorig week in het wedstrijdbad van de Sportboulevard naar beneden viel. De eerste opmerkingen van wethouder Rinette Reynvaan na het incident hebben bij de VVD tot verbazing geleid.  De partij werkt in het college van B&W samen met Beter voor Dordt (BVD) en het CDA en heeft Jasper Mos als wethouder.

Fractievoorzitter Irene Koene geeft als commentaar:

"Eind 2011 is in Tilburg een baby om het leven gekomen toen een luidspreker naar beneden viel. Naar aanleiding van dat ongeluk zijn alle zwembaden geïnspecteerd. Als je dan van een onderzoeksbureau te horen krijgt dat er roestvrijstalen bouten gebruikt zijn die niet in een zwembad gebruikt mogen worden vanwege de atmosfeer, dan moeten zeker na het ongeluk in Tilburg de alarmbellen direct gaan rinkelen. De bouten hadden per omgaande na de inspectie vervangen moeten worden", zegt Irene Koene namens de fractie. "Voor de VVD staat de veiligheid altijd en overal voorop. Je kan gewoon het risico niet nemen. Je moet er ook niet aan denken wat er had kunnen gebeuren".

De Verenigde Oppositie Partijen hebben een interpellatiedebat aangevraagd op 19 februari 2013. De VVD deelt de vragen die gesteld zijn door de VOP en is nieuwsgierig naar de antwoorden ter voorbereiding van het debat bij de eerstvolgende middagraad. "Vooral de reactie van wethouder Reynvaan heeft bij ons tot verbazing geleid. Natuurlijk wordt je niet dagelijks op de hoogte gebracht van ieder afzonderlijk schroefje dat gebruikt is, volgens mij begrijpt iedereen dat. Maar het gaat hier om een onveilige situatie waarover gerapporteerd is. En dan de ene dag in de krant zeggen dat je achteraf gezien eerder had moeten ingrijpen en de dag er na dat je niet vindt dat de gemeente verkeerd gehandeld heeft is duiken voor je verantwoordelijkheid en dat vinden wij kwalijk".

Deel dit bericht met je vrienden!