dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Harry Hoitz richt stichting op om plek te vinden voor spelen met natuurkunde

25 januari 2013

DORDRECHT – Om natuurkunde bij de mensen te brengen heeft Harry Hoitz een stichting opgericht onder de naam: "spelen met de natuurkunde." Hij probeert voor zijn natuurkundige apparaten – een scala aan mogelijkheden om natuurkunde te ervaren – een nieuwe plek te vinden. Hoitz heeft een periode aan de Blekersdijk een expositieruimte gehad en vijftien jaar in het Koetshuis van natuur- en milieucentrum Weizigt gewerkt. Door bezuinigingen kwam daaraan een einde. De apparaten zijn thans in een garage opgeslagen.

In het blad Pamflet, van de stichting "de vliegende Hollander" van Adriaan de Vries, doet de gepensioneerde Harry zijn dromen uit de doeken.

Hij hoopt in Dordrecht ruimte te vinden om een wetenschapcenter op te bouwen . Dat wordt wat hem betreft de Newtonhoek nieuwe stijl.

Natuurkunde in de vorm van vooral een doe-museum betrekt vooral de jongeren erbij, zoals Hoitz dat onder woorden brengt: de schoonheid van de natuur, waarover hij zich nog steeds blijft verwonderen.  Zijn advies aan het onderwijs in het blad van de Vliegende Hollander: ,,Docenten hoeven hun leerlingen alleen maar de liefde voor het vak bij te brengen. De nieuwsgierigheid komt dan vanzelf.”

Deel dit bericht met je vrienden!