woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Opening educatheken door prinses Baurentien op De Regenboog

24 januari 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Niemand minder dan prinses Baurentien opende op 23 januari de educatheken op de 2 locaties van De Regenboog, een christelijke organisatie voor basisonderwijs, opvang en peuterwerk.

In de educatheek staan boeken en speelleermateriaal (spelletjes) die kinderen met hun ouders kunnen lenen om thuis uit voor te lezen en mee te spelen. De Regenboog heeft hiermee een uniek landelijk concept in huis. Peuter- en kleuterouders nemen al actief deel aan de VVE-ochtenden, waarin ouders worden betrokken bij wat op school gebeurt.        
 
Door het lenen van (prenten)boeken en spelletjes vullen school en ouders elkaar op een prachtige wijze aan ten behoeve van de ontwikkeling van het kind. 
 
(Voor)lezen is al jaren een speerpunt op De Regenboog. Daarom is prinses Baurentien ook gevraagd om deze dagen extra luister bij te zetten door voor te lezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Nog 100 nachtjes slapen’. De prinses heeft hier op haar eigen ludieke wijze gehoor aan gegeven en veel kleuters een onvergetelijke ervaring bezorgd.

Lees meer over:

voorlezen educatheek
Deel dit bericht met je vrienden!