vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Huisraadbank in Dordrecht van start

22 januari 2013

DORDRECHT - Stichting de Huisraadbank is een project van de Diaconie van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Al enkele jaren is deze diaconie actief in de herbestemming van goederen. Zij helpt mensen met een klein inkomen aan goede gebruikte huisraad. De huidige opslag werd te klein en door de financiële crisis is het werk steeds belangrijker geworden. 

In de lijn van de Voedselbank en Kledingbank is daarom nu de Huisraadbank opgericht. De stichting Huisraadbank stelt zich ten doel goede gebruikte huisraad in te zamelen en deze weg te geven aan mensen die dit om allerlei redenen zelf niet kunnen betalen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inrichten van een woning voor mensen die na een moeilijke periode weer op zichzelf gaan wonen. Als er iets niet in voorraad is, wordt erna op zoek gegaan bij de achterban.
 
De samenwerking met de overheid, maatschappelijke organisaties en kerken is daarbij onmisbaar. Deze verwijzen de mensen door naar de Huisraadbank. De stichting heeft goede contacten met diverse hulpinstanties. 
 
De Huisraadbank is gevestigd op het terrein van de Hoop aan de Provinciale weg 114i en is op dit moment bereikbaar via e-mail: huisraadbank@jozua.nl Een website is in de maak. De stichting is afhankelijk van giften en zoekt nog sponsors vanuit het bedrijfsleven. 
 
Zaterdag 2 februari is de officiële opening van de Huisraadbank om 14.00 uur. Daarna is er open huis tot 17.00 uur. Een ieder die belangstelling heeft is van harte welkom. 
 
Meer informatie via de Coördinator Huisraadbank: Riet van der Werf 078-8436672 / 06-27521423

Lees meer over:

jozua huisraadbank
Deel dit bericht met je vrienden!