zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

AFVAL …Wat moet je ermee?

16 januari 2013

DORDRECHT - De komende anderhalve week gaat de KBS Geert Groote in Stadspolders actief aan de slag met afval. Dat afval niet op straat hoort, is een van de dingen die de kinderen leren. Maar daar blijft het niet bij. De kinderen leren afval scheiden en leren afval op hun manier te verwerken. Donderdag 24 januari 2013 vindt er van 15.15 uur tot 16.00 uur in de hallen van beide schoolgebouwen een presentatie plaats van “hun” afvalverwerking.

Het virtuele afvalspel
Op donderdag 17 en vrijdag 18 januari heeft de Geert Groote School de beschikking over de zogenaamde zwerfafvalgamebus. In deze bus worden steeds 8 kinderen tegelijk uitgenodigd om deel te nemen aan het zwerfafvalgame. Dit is een virtueel spel waarin scholen tegen elkaar spelen in een afvalopruimrace. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 doen hier aan mee.
 
De grote Ronald McDonald opruimshow
Op dinsdagmiddag 29 januari 2013 worden de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 verblijd met de Grote Opruimshow. Een clown van Ronald McDonald leert de kinderen dan op een ludieke manier met afval om te gaan. Er vinden van 13.30 tot 15.00 uur twee shows plaats.
 
Open dag op 19 februari 2013
De Geert Groote gooit haar deuren open. Op dinsdag 19 februari kunnen ouders en andere belangstellenden ’s morgens vrijelijk de school binnen lopen en daar zelf lessen bijwonen en nader kennismaken met de school. Ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kind, kunnen deze ochtend benutten om de school te leren kennen zoals die echt is.

Lees meer over:

afvalverwerking Stadspolders
Deel dit bericht met je vrienden!