woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Samenwerking Middelburg met Dordrecht is nieuws in Zeeland

12 januari 2013

DORDRECHT - De website De stem van Dordt meldt dat de samenwerking tussen Middelburg en Dordrecht, Drechtsteden en West-Brabant nieuws is in Zeeland. PZC, omroep Brabant en Zeeland brengen het ook prominent.

De gemeenteraad van Dordrecht bracht vorig jaar nog een werkbezoek aan de hoofdstad van Zeeland. Eerder was er ook een afvaardiging van het college van b. en w. te gast.

Nieuws dat we met toestemming overnemen van de site onder regie van journalist Piet de Meer:

Middelburg: samenwerken met Dordrecht

De Stem van Dordt
  • 12 jan 2013
DORDRECHT - De gemeente Middelburg gaat samenwerken met Breda en Dordrecht. Dat meldt Omroep Zeeland naar aanleiding van de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Middelburg.
De gemeente Middelburg gaat samenwerken met Breda en Dordrecht.
De gemeente Middelburg gaat samenwerken
met Breda en Dordrecht.

Tijdens de toespraak liet burgemeester Harald Bergmann weten dat deze samenwerking een feit is.
Binnenkort worden een aantal concrete acties bekend met de regio’s West-Brabant en de Drechtsteden.
Volgens Bergmann is Zeeland en het gebied eromheen van economisch belang voor de rest van Nederland. “Door meer samen te werken, worden we als regio sterker en daardoor interessanter voor bedrijven uit Rotterdam en België”, aldus burgemeester Bergmann van Middelburg.

Burgemeester Arno Brok van Dordrecht zei hierover in de nieuwsjaarstoespraak in Dordt: voor de gemeenteraad:

De verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt zijn hierin een belangrijke schakel. Daarbinnen speelt de inzet in de maritieme sector een grote rol én de samenwerking in Zuid-West Nederland.

We zijn recent opnieuw op bezoek geweest bij de gemeente Middelburg en hebben gesproken over de zuidwestelijke delta en de rol voor ons gebied daarin. Ik zie in dit verband uit naar de nauwere samenwerking die voor handen ligt. Laten we inhoudelijk elkaar meer vinden. Ik verheug me in dit verband op het internationaal symposium zoals dit later dit jaar zal plaatsvinden.

 

Er wordt ook een rol van u verwacht binnen de ontwikkeling rond de 32 grote steden, de zogenaamde G32. In het regeerakkoord is de wens te kennen gegeven om 100.000+ gemeente leidend te laten zijn. Wij zijn reeds 100.000 + gemeente, wij moeten steeds meer vanuit onze centrumpositie kunnen manifesteren. Hoe houden wij ons staande en hoe spelen we in op de ontwikkelingen. Ook daarbij kijken burger en omgeving naar u. De toekomst van deze stad, eigenlijk van onze regio, hangt af van de rol die u hier oppakt.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!