maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Genomineerden SportProm 2012 zijn bekend

10 januari 2013

DORDRECHT - De jury heeft in de categorie beste sportman wielrenner Robert de Poel, klimmer Bob Schubert en polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar genomineerd. Atlete Rosina Hodde, zwemster Kim Busch en korfbalster Francy Crielaars dingen naar de prijs beste sportvrouw van Dordrecht. Genomineerde sportploegen zijn de eerste teams van The Hawks (honkbal), Oranje Wit en DeetosSnel (beide korfbal). Dit jaar is er een nieuwe categorie, voor de eerste keer reikt de Sportraad ook de titel van Sportcoach uit. 

In die categorie zijn genomineerd: Martin van Zeist van honkballers The Hawks, judotrainer Akkie Muilwijk (talentencoach van Judo Bond Nederland) en zwemcoach Martijn van den Maagdenberg, die verbonden was aan het Regionaal Talenten Centrum Zwemmen in Dordrecht. 
 
Sporttalent 
Een veelbelovend talent kan de prijs winnen van sporttalent 2012. Hiervoor zijn genomineerd (beach)volleybalster Julia Wouters, zwemster Sanne Advocaat en karateka Rik Schaap. Daarnaast reikt de Sportraad de Sportprijs Stad Dordrecht uit. Deze prijs is bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. 
 
Programma 
Dit jaar kent de 33ste editie van de SportProm, op woensdag 6 februari 2013, een vernieuwde opzet. Na een spectaculaire openingsact van dansstudio Bounce (bekend van het WK HipHop Dordrecht 2012), neemt presentator Lars Sørensen het publiek mee in de wereld van de genomineerde sporters. Met trots presenteren zij hun bijzondere prestaties. De prijsuitreikers komen dit jaar uit de cultuursector, onder het mom: ‘Kunst meets Sport’. Met de muzikale beats van DJ Jay Baron is SportProm 2012 een evenement vol energie waar bijzondere Dordste (top)sportresultaten centraal staan! Dit alles in het Van der Valk Hotel Dordrecht. 
 
Sinds 1979 dragen verenigingen en journalisten Dordtse sporters voor vanwege hun bijzondere prestaties. De jury bestaat uit een voorzitter, drie leden van Sportraad Dordrecht, directeur Sportbedrijf Dordrecht, een journalist van AD De Dordtenaar, een oud (top)coach en een oud topsporter. 
 

Lees meer over:

sportman sporttalent
Deel dit bericht met je vrienden!