dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester Arno Brok noemt Dordrecht als oudste stad van Holland een A-merk

8 januari 2013

DORDRECHT – Dordrecht is als oudste stad van Holland een A-merk. Dat dragen we te weinig uit. Dit zei burgemeester Arno Brok vanmiddag in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij citeerde een opmerking van zijn voorganger Jan Noorland, die van 1985 tot 2000 eerste burger was van Dordrecht. ,,Dordrecht mag wel meer kapsones krijgen.”

Brok riep de gemeenteraad op om vooral positief naar de toekomst te krijgen om zo de angstspiraal te doorbreken. Ook zouden de raadsleden passend met elkaar moeten omgaan, want de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad zijn pas in maart 2014 en niet over enkele maanden.

De burgemeester keek op de volgende manier naar de toekomst:

,,Vooral een gebrek aan positieve toekomstvisie onder politici en beleidsmakers werkt averechts. In plaats van continu met een zuur gezicht over de crisis te praten, zouden we met een scenario een toekomst moeten schetsen waar we heen zouden willen en duidelijk richting aangeven hoe we dat zouden moeten doen.”

De burgemeester wees erop dat Dordrecht ook in het verleden ook in het buitenland positief werd beschreven. ,,Dordrecht zo’n mooie stad: Mooier kan je het niet hebben.”

Hij hoopte ook dat mensen van alle leeftijden met respect met elkaar zouden willen omgaan. ,,Pestgedrag en buitensluiting heeft meerdere keren geleid tot suicide. Jonge kinderen kunnen hard zijn naar elkaar toe….”

Ook ouderen doen in Dordrecht trouwens mee, zo onthulde Brok in de raad: ,,In Dordt zijn er ouderappartementen waar medebewoners andere bewoners treiteren en bijvoorbeeld rotte vis gewikkeld in kranten in brievenbussen stoppen.”

De burgemeester hoopte op andere wegen om nieuwe contacten te leggen en daagde raadsleden uit om mensen te benaderen, die nog nooit Dordrecht als mooie stad hebben ervaren.

Brok gaf de raadsleden een opdracht mee om het enthousiasme over de stad op een kaart te zetten. Op elke tafel lag een kaart van Dordt met daarop een tekening van de Nieuwe Haven met de Grote kerk als symbool van de stad op de achtergrond. Zo kunnen niet-Dordtenaren hartelijk worden uitgenodigd de stad te gaan bezoeken. Als de kaart is verstuurd, hoop Brok te kunnen volgen of de uitnodiging om naar Dordrecht te komen effect heeft.

,,Ik wil dat u op twitter, via uw blog of op Facebook verslag doet van een bezoek aan Dordrecht dat iemand dankzij de kaart brengt".

(de burgemeester zal op dinsdagavond rond kwart van negen tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de bevolking ook enige woorden spreken in het Stadhuis).

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!