woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Schaaksport en schaakclubs zetten zich met activiteiten in de kijker

8 januari 2013

DRECHTSTREEK - Na het succesvolle zevende Hoogendoorntoernooi in Dordrecht zorgen de vier samenwerkende schaakclubs uit de Drechtstreek (Dordrecht, de Willige Dame, Zwijndrecht en Sliedrecht) op maandag 25 februari voor het Witten Haen toernooi.  Activiteiten organiseren is een vorm van schaakpromotie, vinden de organisatoren.

Piet Pluymert, die Hoogendoornschaken won, gaf zich als eerste op voor de veertiende editie van het overdagtoernooi aan de Groenmarkt 19. Het staat op de kalender in een tijd, dat er in Dordrecht veel aan schaken wordt gedaan. In maart is er weer een prominent toernooi in Sliedrecht.

 

Op vrijdagavond 22 februari zal het Dordrechts Museum in het teken van schaken staan rond de expositie van schaker/dichter C.Buddingh’ . Op zaterdag 23 feb ruari mag Hans Berrevoets voor de vierde keer een PR simultaan geven in het winkelcentrum Sterrenburg. Dit evenement is een van de prologen in de stad voor de internationale finale snelschaken op zaterdag 2 maart op het leerpark. Adri Timmermans is als voorzitter al bijna vijftien jaar het gezicht van dit topevenement met telkens veel grootmeesters achter de schaakborden.

 

De clubs Dordrecht, de Willige Dame, Sliedrecht en Zwijndrecht geloven dat de denksport toekomst heeft door ook samen aan de openbare weg te timmeren. Daarom speelde onlangs wethouder Piet Sleeking tegen Tom van Bokhoven van Tomsschaakboeken.nl een erepartij en kreeg zo het Hoogendoorntoernooi extra aandacht. Schaakclub Dordrecht werkt aan een programma om het 125 jarig bestaan te vieren. De Willige Dame kreeg aandacht voor een kwart eeuw schaken in poffertjessalon Visser. Sliedrecht kon meedelen een sponsor te hebben gevonden en nog steeds heeft het openingsboek De leeuw wereldwijd alle aandacht. Schaakclub Zwijndrecht bestaat een halve eeuw en wil daarmee ook aan de weg gaan timmeren.  Voorzitter Frank Stoute zal het programma in 2013 bekendmaken.

 

Het Witten Haen toernooi past in de formule om met PR de sport als gezellige vorm van ontmoeting en middel tot sociaal contact in de etalage te zetten. Kees van ’t Hoff noteert weer graag de namen van mensen die willen gaan meespelen. Verder werken Gert Zwartjes (Dordrecht), Mark van Hulst (Sliedrecht) en Hans Berrevoets (De Willige Dame) mee in de regionale commissie.   Voorzitter Hans Berrevoets: ,,Elke club heeft eigen activiteiten om aantrekkelijk te blijven voor leden en aspirant-leden en daarnaast kunnen we via samenwerking schaken onder de aandacht brengen".

 

 

maandag 25 februari 2013, 14e Witten Haen Toernooi

 • Plaats: Dordrecht
 • Locatie: Lunchroom Den Witten Haen, Groenmarkt 19b Dordrecht
 • Aard en speeltempo: 7 ronden rapid 20 min pppp
 • Aanvangstijdstip: 10.00 uur prijsuitreiking 16.30 uur
 • Prijzenfonds: waardebonnen
 • Inschrijfgeld: € 5,- aan de zaal
 • Aanmelden: bij voorkeur per e-mail c.d.vanthoff@upcmail.nl
 • Contactpersoon: Kees van 't Hoff, Varkenmarkt 54 3311 BR Dordrecht
 • Telefoon: 078-6141418
 • e-mail: c.d.vanthoff@upcmail.nl
 • internetpagina: www.tomsschaakboeken.nl
 • Bijzonderheden: max 50 deelnemers, speciale schaaklunch à € 8,50 (van te voren aanmelden)

 

Deel dit bericht met je vrienden!