zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

2013 begint met winst voor het eerste team Dordrecht Lions

8 januari 2013

DORDRECHT - De Lions hebben afgelopen zaterdagavond 05 januari 2013 met 3-2 gewonnen van de nummer 2 op de ranglijst, GIJS Bears Groningen.

Na twee perioden zonder doelpunten is uiteindelijk in de laatste periode de wedstrijd in het voordeel van de Lions beslist.
 
Het betrof een vol geplande zaterdagavond. Voor de wedstrijd stond de business club meeting en nieuwjaarsreceptie op het programma waar voorzitter Edwin Boer in zijn welkomstwoord de huidige stand van zaken van de vereniging naar voren bracht. Ook coach Alexander Jacobs heeft zijn ervaringen en visie van de vereniging, maar met name het eerste team kenbaar gemaakt. Hij sprak de hoop uit dat de aanwezigen die avond zouden worden getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd waaruit zou blijken dat de Lions terecht in deze competitie bovenaan staan. Na de wedstrijd was er nog een Meet_& Greet met spelers van het eerste team, onder het genot van een hapje/drankje en muziek van DJ Rene van der Weijde.
 
Gekeken naar de gespeelde wedstrijden van Gijs Bears Groningen kon men concluderen dat deze ploeg geen eenvoudige tegenstander zou worden. Gijs Bears Groningen is tijdens de competitie sterk gegroeid naar een kwalitatief goede ploeg.
Voor de geschorste Kaleb Chillman betrof het zijn laatste wedstrijd vanaf de tribune. Volgende week zit zijn schorsing erop. Doordat coach Alexander Jacobs voor één wedstrijd geschorst was werd zijn functie tijdelijk overgenomen door de coach van het toekomstteam Ben Fraser. Goalie Kisito Zonneveld kreeg de eer om het Dordtse doel te verdedigen.  Na het fluitsignaal namen de Lions het initiatief door herhaaldelijk het Groningse doel te bestoken. Na ruim drie minuten speeltijd konden de Lions met powerplay het verschil maken. Ondanks met twee spelers meer op het ijs werd er niet gescoord. De Lions hadden overwicht maar Groningen kwam soms gevaarlijk terug in de counter. 0-0 bleef de stand tot aan de rust.
 
Na vier minuten in de tweede periode wist de Zweed Mathias Persson zich te ontdoen van zijn verdedigers waarna een hard wrist shot volgde. De puck kaatste via de kruising terug het ijs op. Referee Jeroen Hesselberth was helaas van mening dat de puck niet over de achterlijn is geschoten en gaf aan ``no goal``. Naderhand gaven de foto´s van fotograaf  Edwin Haanstra aan dat het weldegelijk een doelpunt was. Dezelfde pech hadden ook de Bears. Zij scoorden in direct na het fluitsignaal aan het eind van deze periode. Met wederom de stand 0-0 werd de thee opgezocht.
 
In de derde periode werd uiteindelijk het verschil gemaakt. Het begon met een schot op de paal van het vijandelijke doel door Willy Schut. Na 6 minuten speeltijd wist verdediger Carlo Mijnders het aanvalsvak in te rijden waarna Valentijn Scheffe na een assist van Jasper Busink kon scoren. Nog geen vier minuten daarna kon Groningen weer op gelijke hoogte komen. De Lions voerde het tempo nog verder op en dat resulteerde na anderhalve minuut in een tweede treffer door Jeroen van den Broek op aangeven van Willy Schut. Diezelfde Willy Schut vergrootte de voorsprong kort daarna naar 3-1 na een assist van Bart Vink en Ramon van Waardenburg.  Met nog 6 minuten op de klok leek de wedstrijd in het voordeel van de Lions beslist te worden echter de Bears gooiden roet in het eten en brachten de stand  terug naar 3-2. 
Na een zinderende slotfase die door ruim 500 toeschouwers werd beleefd, bleef deze stand ongewijzigd.
 
Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat de stand van deze wedstrijd deed vermoeden dat Groningen goed mee heeft gedaan.  “Het was meer Dordrecht Lions tegen goalie Tom de Korte van Groningen. Hij heeft Groningen in de wedstrijd gehouden. Ik denk dat wij wel 70 schoten op het doel hebben gemaakt, maar de Korte zat goed in zijn rol. De wedstrijd had misschien anders verlopen wanneer het doelpunt van Mathias Persson was goedgekeurd. “
Ben Fraser gaf aan dat het een mooie ervaring was om op dit niveau als coach in de bank te staan: “Alexander en ik hadden van te voren goede afspraken gemaakt over de tactiek en strategie. Ik denk dat het prima verlopen is en met het winnen van deze wedstrijd hebben wij de koppositie verstevigd”.
 
Aankomend  weekend betreft een zogenaamd dubbel weekend voor de Lions. Vrijdagavond speelt het eerste team de uitwedstrijd tegen Romijnders Devils Nijmegen en zondagmiddag de uitwedstrijd tegen IJCU Dragons Utrecht.

Lees meer over:

lions
Deel dit bericht met je vrienden!