dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Beter voor Dordt stelt vragen over uitblijven afvalkalender

3 januari 2013 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - De digitale versie van de afvalkalender voor 2013 blijkt door een technische storing bij HVC niet tijdig beschikbaar te zijn voor Dordtse huishoudens. Nu besloten is dat de papieren versie slechts op aanvraag wordt toegezonden omdat de meeste huishoudens ook via internet de inzameldata voor de verschillende soorten afval kunnen inzien, is dit een vervelend probleem. Juist in de eerste week van het jaar wijken een aantal ophaaldagen af van het reguliere schema.

De fractie Beter Voor Dordt stelt hier vragen over en is van mening dat het vervangen van de papieren kalender door een digitale versie geen nadelige effecten mag hebben op het correct aanbieden en inzamelen van huisvuil. De fractie van Beter Voor Dordt heeft vandaag direct schriftelijke vragen gesteld over de problemen met de digitale afvalkalender.

Daarbij blikt de fractie ook meteen vooruit op 2014: Beter Voor Dordt vraagt het college om eind 2013 te beoordelen of de digitale afvalkalender geen nadelige effecten heeft op aanbieden en inzamelen van het afval en op basis van deze bevindingen te bepalen of in 2014 de papieren versie voor alle huishoudens al dan niet terug moet komen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!