zaterdag 24 oktober 2020

Alles over Dordrecht

PARAPLUDAG Dordts woord van het jaar 2012

29 december 2012

DORDRECHT - Het nieuwe woord van 2012 is volgens Van Dale project X-feest. Medestrijders waren woorden als facebookrellen, gluurverhoging en onderwaterhypotheek. Volgens gemeenteraadslid Jacqueline van Dongen is het winnende woord in Dordrecht voor 2012 parapludag.

In 2012 werden twitterfikkies geblust, konden weesfietsen die toch nog een eigenaar hadden worden opgehaald bij een fietsafhandelcentrale, ontving de gemeenteraad een brief over de tussendeuroptiek bij cannabisgebruik en in de Drechtsteden verscheen een bestuurlijk stuk met woorden als reductieresultaat en indikkingsindex. Via Twitter vroeg een Dordtse journalist zich tijdens een internationale voetbalwedstrijd af of de fans van het Turkse elftal na afloop nog zouden gaan toeterturken in de stad.

Een wethouder deed voorzichtig het voorstel een lokmuur te ontwikkelen in de strijd tegen de graffiti. Meest aaibare Dordtse woord is ongetwijfeld de knuffelcoach. De knuffelcoach leert bezoekers aan stadsboerderij Weizigt diervriendelijk knuffelen met grote en kleine boerderijdieren.

De immer actieve ondernemers in de Vriesestraat ‘overdekten’ op 22 september –parapludag- hun straat over een lengte van 500 meter met meer dan 1300 paraplu’s die zij vooraf inzamelden. Op het kleurrijke en vrolijke spektakel kwamen vele bezoekers af. De actie kreeg volop aandacht in de regionale media en zo werd parapludag razendsnel een nieuw begrip.

Lees meer over:

vriesestraat
Deel dit bericht met je vrienden!