maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Max van Pelt stichting krijgt een bijdrage van het Rabofonds van de Rabobank Drechtsteden

28 december 2012

DORDRECHT - De Rabobank Drechtsteden heeft aan de Max van Pelt stichting een eenmalige schenking gedaan. Met deze schenking kan de stichting haar onderzoeksactiviteiten intensiveren.

Het Rabofonds maakt het voor de onderzoekers van de stichting mogelijk om vaker archiefinstellingen te bezoeken buiten Dordrecht, zoals het Nationaal archief in Den Haag en het Nederlands instituut voor oorlogsdocumentatie in Amsterdam. 
 
Sinds augustus 2012 is de Max van Pelt stichting actief in Dordrecht en omgeving. De doelstelling van de Max van Pelt stichting is het publiceren over verzetsmensen en -groepen in de regio Dordrecht in en na de Tweede Wereldoorlog. Dit willen wij bereiken door het doen van onderzoek en geven van voorlichting over de rol van het verzet tijdens en na de bezetting . Ook stelt de stichting zich het rehabiliteren van enkele verzetsmensen ten doel en het rehabiliteren van Max van Pelt in het bijzonder.  Tevens pleit de stichting voor een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de gang van zaken in het Dordtse verzet in en na de Tweede wereldoorlog.  De Max van Pelt stichting krijgt geen overheidssubsidie en is zodoende afhankelijk van giften en schenkingen en legaten.
 
Rabobank Drechtsteden biedt ondersteuningaan maatschappelijke, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden via het Rabofonds. Een commissie van leden van de bank gaat er van uit dat door samenwerking en bundeling van kracht een beter resultaat wordt geboekt dan door individueel handelen. Dit zit in de genen van het cooperatief gedachtegoed. 

Lees meer over:

max van pelt stichting
Deel dit bericht met je vrienden!