Eerste team Dordrecht Lions haalt drie in wedstrijd tegen Red Eagles

24 december 2012

DORDRECHT - Zaterdagavond heeft het eerste team in de laatste wedstrijd van dit jaar met 7-0 gewonnen van Red Eagles.  De Lions staan nog steeds op de eerste plaats op 6 punten afstand van nummer 2 Gijs Bears Groningen die één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Met een redelijk gevulde Sportboulevard gaven referee Juri de Wit en zijn linesmen om 20.30 uur  het startsein voor deze wedstrijd, die op papier geen obstakel moest zijn voor de Dordtse selectie.
Een gedeelte van de tribune was vrijgemaakt voor een aantal patiënten met de ziekte van Duchene die met hun rolstoel de wedstrijd konden aanschouwen.  Oud eerste team speler Frank Meijer had met dit mooie initiatief ervoor gezorgd dat vanuit de stichting “On Wheels” deze patiënten een leuke en spannende wedstrijd kregen voorgeschoteld. Een groot aantal van hen zijn overigens geen onverdienstelijk rolhockey spelers.

Kevin Riedijk kreeg de eer om het Dordtse doel te verdedigen en heeft dat ook met verve gedaan. Hij heeft de nul behouden. Kaleb Chillman en Mathias Persson stonden niet opgesteld. Chillman is nog geschorst en komt pas 12 januari weer in actie. Persson had van coach Alexander Jacobs vrijaf gekregen om de kerst in Zweden te vieren.
Ondanks dat de Lions de betere partij was bleef de score in de eerste periode beperkt tot 1-0.  Kyle Heffernan scoorde met een laag afstandschot waarbij de puck onder de legguards van de goalie in het net verdween. Valentijn Scheffe was de man met de assist. Kort daarna werd door de referee het tweede doelpunt afgekeurd omdat door de linesmen te snel werd afgefloten terwijl de puck nog vrij achter de goalie lag waarna deze werd ingeschoten. Ondanks de vele schoten op het vijandelijk doel bleef de stand ongewijzigd.

In de tweede periode hebben de Lions het verschil gemaakt en betrof het een heel andere wedstrijd. Na ruim 5 minuten speeltijd scoorde Kyle Heffernan op aangeven van Valentijn Scheffe. Deze laatste was vanuit het neutrale vak het verdedigingsvak van Red Eagles ingereden en legde de puck op de stick van Heffernan.  Drie minuten daarna zorgde Ramon van Waardenburg dat de score op 3-0 kwam te staan na een assist van Willy Schut en Bram van Uden.

De Lions gingen vervolgens los want 15 seconden nadien bracht Willy Schut de Lions op een 4-0 voorsprong. Hij scoorde vanuit de draai nadat hij was aangespeeld door Tim Donders en Jeroen van den Broek.  Drie minuten voor het einde van de tweede periode werd het 5e doelpunt gescoord door wederom Ramon van Waardenburg. Het betrof een laag en hard schot, waarbij de Red Eagles goalie werd gescreend.  Kyle Heffernan zorgde met een one timer dat deze periode werd afgesloten met een 6-0 voorsprong. Zijn schot belandde in de rechter kruising na aangeven van Valentijn Scheffe en Jasper Busink.

De derde periode werd de score nog uitgebreid naar een veilige 7-0 door Jeroen van den Broek. In een aantal powerplay situaties waarbij de Lions op een gegeven moment met twee spelers meer op het ijs waren, kwam het helaas niet meer tot scoren. Wel werd voor de tweede maal , dit keer terecht, een doelpunt afgekeurd omdat deze werd gescoord op het moment dat Jasper Busink in de goalcrease stond. In deze periode moest coach Alexander Jacobs de spelersbank verlaten nadat hij opmerkingen had gemaakt tegen de referee wegens een aantal door hem genomen discutabele beslissingen. Hij zal waarschijnlijk voor één wedstrijd geschorst worden.

Coach Alexander Jacobs:”Mijn team speelde de eerste 7 minuten van de eerste periode heel sterk.  De 10 minuten daarna zakten we  in. Het was ook lastig om tegen een ploeg te spelen die alleen de schade zoveel mogelijk wilde beperken. In de 2e periode hebben we het verschil gemaakt en de overwinning op zeker gezet.  Alle 3 de lijnen hebben genoeg druk uitgeoefend. Volgende wedstrijd zal ik niet vanuit de bank kunnen coachen maar daar vinden we wel een oplossing voor. De schorsing heeft kennelijk te maken met de verlaagde tolerantie grens van de referees”

Zaterdagavond 05 januari 2013 staat de thuiswedstrijd tegen GIJS Bears Groningen op het programma. Een strijd tussen nummer  1 en nummer 2.  Aanvang 20.30 uur.