Alles over Dordrecht...
24dec 2012

Pleidooi voor proef met Dordts idee voor predikanten in team

DORDRECHT – Martha Beuckens – de Vries uit Dordrecht heeft een boek geschreven over het leven van  twintig vrouwen van predikanten de laatste honderd jaar. Zij doet daarbij de suggestie om predikanten – net zoals huisartsen – ook in een team te laten werken.  Haar boek  is landelijk opgemerkt. Zowel het Nederlands Dagblad (ND) als het Reformatorische Dagblad (RD) hebben haar uitgebreid aan het woord gelaten. Lokaal is aandacht besteed aan haar boek door het kerkblad Kerk op Dordt en door de nieuwssite Dordrecht.net

Inmiddels krijgt zij in het ND steun voor het idee om predikanten niet als solist, maar in teamverband te laten werken. Gerard ter Horst schrijft vandaag:  Beuckens’ visioen: ‘Ik zie een pastoraal centrum in een wijk of dorp voor me, een gemeenschappelijke huisvesting van verschillende predikanten en pastoraal werkers. De predikanten kunnen dan taken verdelen naar ieders kwaliteiten.’ Wat een plan!

Tenslotte schrijft Gerard ter Horst in het ND: ,,Natuurlijk wordt hier niets nieuws beweerd: slimme leiders werken in een team, die wijsheid uit de managementliteratuur is al meer dan vijftien jaar oud en valt moeilijk tegen te spreken. Eigenlijk rest maar één vraag: wie durft dit experiment aan?”

 

Martha Beuckens is ervaringsdeskundige. Haar man Klaas ging dit jaar in Dordrecht als (hervormd) predikant met pensioen.

Zie ook:
Boek over twintig predikantsvrouwen van Martha Beuckens uit Dordrecht (di, 27 nov 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!