zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Winnaar Vrijwilligersprijs 2012: Sterrenburg voor Sterrenburgers

21 december 2012

DORDRECHT - ‘Sterrenburg voor Sterrenburgers’ is winnaar van de Dordtse Vrijwilligersprijs 2012. Tweede prijswinnaar is Stichting Kledingbank en de derde prijs is voor de rolstoelvereniging ‘Het Dagje Uit’. Wethouder Rinette Reynvaan (Wijkgericht werken) maakte donderdag 20 december 2012 de winnaars bekend.

De andere genomineerden voor de Vrijwilligersprijs dit jaar waren: Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht en Kindertheater Marjolijn.

Winnaar
Sterrenburg voor Sterrenburgers ontving als winnaar een geldbedrag van € 2500,-. De vrijwilligers uit Sterrenburg krijgen van de jury de eerste prijs, omdat zij zich op eigen kracht inzetten voor een betere woonomgeving. ‘Dit initiatief zorgt voor onderlinge hulp en sociale samenhang. Daarmee geven de vrijwilligers een concrete invulling aan goed en nastrevenswaardig burgerschap voor alle bewoners van Dordrecht’, aldus het juryrapport.

Tweede prijs: Stichting Kledingbank
De Stichting Kleding bank ontving van Rinette Reynvaan een prijs van € 500,-. De jury vindt het belang van de Kledingbank groot in deze crisistijd, waarin veel mensen geconfronteerd worden met inkomensdaling en zich niet kunnen permitteren om nieuwe kleding aan te schaffen. Voor de zogenoemde minima komt dit extra hard aan. De Kledingbank heeft ook een belangrijke functie voor werkzoekenden.

Derde prijs: ‘Het Dagje Uit’
Rolstoelvereniging ‘Het Dagje Uit’ was ook genomineerd in 2011, maar won geen prijs. Dit jaar kreeg de vereniging de derde prijs van € 250,-. Het is volgens de jury een kleinschalig initiatief met grote impact voor de rolstoelgebruikers die er gebruik van maken. De jury is onder de indruk van de enorme inzet en de eindeloze energie van de vrijwilligers van Het Dagje Uit. De jury constateert een waardevolle betekenis voor de cliënten gelet op het grote aantal steunbetuigingen van instellingen waarmee wordt samengewerkt. Dankzij de inzet van de vrijwilligers hebben de cliënten ondanks hun beperkingen een leuk dagje uit. Voor meer informatie: www.dordrecht.nl/vrijwilligers.
 

Deel dit bericht met je vrienden!