Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PvdA wil graag dat FC Dordrecht maatschappelijk onderneemt'
20dec 2012

PvdA wil graag dat FC Dordrecht maatschappelijk onderneemt

DORDRECHT - De PvdA Dordrecht laat een aantal mensen aan het woord op de eigen website over de mogelijkheden voor FC Dordrecht om nieuw te kunnen bouwen, als de club duidelijker maatschappelijk wil ondernemen.

Het is markant dat de oud-fractievoorzitter van het CDA, C.J. Vos, nu toch door de PvdA wethouder wordt genoemd. Eind 1985 (!) had hij zoveel kritiek op PvdA voorman en wethouder Nico Lamers, dat daardoor het CDA in 1986 uit het college weg gehouden door Lamers (PvdA) en Nico Maas (VVD). Wethouder Kees de Kovel van het CDA werd aan de kant gezet en kon wegkomen als burgemeester van Nunspeet. Kees Vos werd nooit wethouder van Dordrecht.

Het PvdA verslag.

Oud-wethouder Cees Vos vond daarentegen dat er geen overheidsgeld naar de voetbalclub moet gaan. "Het is een bedrijf". Volgens hem toont het bedrijfsleven ook nauwelijks interesse, er zijn geen maatschappelijke activiteiten en het is financieel niet gezond. Kortom: overheid geen financiële steun verlenen.

Hierop vroeg Jan Lagendijk dat als FC Dordrecht meer maatschappelijke betrokkenheid laat zien Cees dan wel bereid is om gemeenschapsgeld erin te steken? Als ze hierin gaan uitblinken, wil Cees Vos dat zeker overwegen.

Volgens Henk Donkervoort heeft FC Dordrecht 180 Business Club leden, die best willen investeren in hun club. Maar dan moet er wel duidelijkheid komen over een nieuw stadion. Tot nu toe is dat veel te onzeker.

Wethouder Reijnvaan (van Sportzaken) zei in gesprek te zijn met de club en wil een mooie en gezonde club, met een mooi stadion, en met goede prestaties. Verder wilde ze er nu niet op in gaan. Ze verwacht halverwege 2013 meer duidelijkheid te hebben.

FC Dordrecht (Ad Heijsman) vertelde van de KNVB bericht te hebben gehad dat FC Dordrecht voldoende punten heeft behaald en weer in categorie 2 is geplaatst. Dat betekent dat FC weer financieel gezonder is geworden. Hij ziet de toekomst voor FC Dordrecht met vertrouwen tegemoet.


 Deel dit bericht met je vrienden!