zaterdag 19 september 2020

Alles over Dordrecht

,,FC Dordrecht te bescheiden met zichtbaar maken van maatschappelijk ondernemen"

20 december 2012

DORDRECHT -  De voorzitter van FC Dordrecht, Ad Heijsman, vindt dat zijn organisatie onvoldoende aan de weg timmert met maatschappelijk bewust ondernemen. Hij deed deze uitspraak in het voetbal in het Dordrechts Museum. Andere clubs zijn volgens hem zeer duidelijk met het timmeren aan de weg. Fc Dordrecht is te bescheiden en zou volgens deelnemers aan het debat punten kunnen scoren als er meer bekend is over maatschappelijke projecten in de stad. Vertegenwoordigers van de partijen in de gemeenteraad vinden dit een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de mogelijkheden die de overheid in de toekomst geeft voor het spelen van betaald  voetbal in de stad.

De club geeft op de eigen website informatie over sociaal ondernemen. Heijsman werkt ook met het UWV samen om twaalf werkloze jongeren via de club weer toekomst te geven. FC Dordrecht vindt dat de maatschappelijke houding gewicht in de schaal legt bij de beoordeling van of de gemeente meewerkt aan een nieuw voetbalstadion op de huidige plek of anders. Achter de schermen lopen daarover gesprekken, maar in het debat werd over de voortgang geen mededeling gedaan.

Informatie van website FC Dordrecht:

Het besluit van FC Dordrecht in 1999 om maatschappelijk te ondernemen heeft als missie om de kracht van voetbal in te zetten voor het bereiken van maatschappelijke doelen. De club ondersteunt en participeert lokale en regionale projecten en werkt aan het zichtbaar maken van de maatschappelijke rol van voetbal.

Bij maatschappelijke projecten legt FC Dordrecht vooral de nadruk op onderwerpen die belangrijk zijn voor haar sociale partners, zoals integratie, onderwijs, werk, gezondheid en respect. Ter ondersteuning van het doen slagen van de (lopende) projecten zet de club hiervoor de spelers als rolmodel in en stelt ze kennis en faciliteiten beschikbaar.

In de jaren nadien heeft FC Dordrecht vele maatschappelijke projecten georganiseerd dan wel hieraan haar bijdrage geleverd waarbij het zich via structurele samenwerkingen met de amateurverenigingen van het eiland van Dordrecht en de grootste scholengemeenschappen voor een groot deel heeft gericht op de jeugd.

Projecten:

  • Dutch Career Cup
  • Project Halt
  • Gehandicaptenzorg
  • Niemand Buitenspel
  • Scoren voor Gezondheid
  • Halte Krommedijk
  • Playing for Succes
  • Juiste Pad
  • Dutch Street Cup
  • Onderwijsroute

 

Deel dit bericht met je vrienden!