Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ',,Houdbaar voedsel mee naar kerstnachtdienst Grote Kerk voor voedselbank
19dec 2012

,,Houdbaar voedsel mee naar kerstnachtdienst Grote Kerk voor voedselbank"

DORDRECHT -  De Grote Kerk vraagt in de komende kerstnachtdienst op 24 december extra aandacht voor de Dordtse voedselbank. Kerkgangers zijn gevraagd om houdbaar voedsel mee te nemen naar de kerk.  Met dit nieuws opent vandaag de Stem van Dordt.

De weekkrant meldt: Steeds meer mensen in de stad doen, gelet op de financiële crisis, een beroep op de voedselbank.Daarom is er meer geld nodig om de organisatie verder op te bouwen. Inmiddels worden al  250 gezinnen wekelijks te ondersteund. Het bijzondere centrum De Buitenwacht in Krispijn is daarbij de drukste uitdeelpost.

Ruim zestig gezinnen weten wekelijks voor een voedselpakket de weg  naar de voormalige kerk aan de Bosboom Toussaintstraat 67 te vinden om zo weer de week door te komen. Aangezien iedereen er volgens landelijke berekeningen er in 2013 financieel op achter uit gaat, worden ook steeds meer klanten voor de voedselbank verwacht. De Grote kerk hoopt dat de mensen zich zeker bij kerstgevoel extra aangesproken voelen voor de noden in de wereld en die in de eigen stad. De wijkkerkenraad en de diaconie van de Grote kerk hopen in de nachtdienst, waarop tussen de 1200 tot 1300 mensen in de regels samen komen rond het kerstevangelie, de mensen direct te betrekken bij de voedselbank. Ds. Ries den Dekker zal ,,in het donker van de nacht”  een speciale oproep doen voor de collecte voor de voedselbank. De kerk heeft besloten nog meer te doen.

Het blad Kerk op Dordt, dat een oplage heeft van zevenduizend exemplaren, besteedt ook ruimte aandacht aan de voedsel en de actie van de Grote kerk: ,,De diaconie roept de kerkgangers op om houdbaar voedsel mee te nemen in de kerstnacht voor de voedselbank. ,,Elk voedsel is welkom waarbij het alleen belangrijk is dat het houdbaar voedsel is zoals bijvoorbeeld eten in blik. Liever niet eten in een glazen pot vanwege het breukrisico. De diaconie zal in samenwerking met vrijwilligers zorgen voor de logistieke invulling van deze actie”, aldus de diaconie van de Grote kerk in het kerkblad van de Protestantse kerk op het eiland van Dordt. Vrijwilligers zullen deze operatie logistiek begeleiden.

De voedselbank gaat een eigen distributiecentrum openen. Daarbij wordt samengewerkt met mensen van het evangelisch centrum voor  verslavoingszorg De Hoop, die menskracht levert. Dit wordt door de voedselbank een win-win situatie genoemd. De inrichting kost ook extra geld en daarom wordt ook een beroep gedaan op gulle gevers. De kerstnachtdienst in de Grote kerk begint aan de vooravond van de eerste kerstdag op maandagavond 24 december om half twaalf.

 Deel dit bericht met je vrienden!