zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Samenwerking Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Dordrecht bekrachtigd

18 december 2012

DORDRECHT -   Vrijdagmiddag 14 december ondertekenden gemeente Dordrecht en Havenbedrijf Rotterdam N.V. (HbR) deel twee van hun samenwerkingsovereenkomst. Sinds 1 juli 2011 werken de gemeente en HbR samen in het Zeehavengebied Dordrecht. De gebundelde krachten zijn nu verder uitgewerkt in deel twee van de samenwerkingsovereenkomst (SOK II). Ondertekening van deze overeenkomst betekent dat de Havensamenwerking een definitief karakter krijgt en de Dordtse Zeehaven nu echt ''overgaat'' naar het Havenbedrijf Rotterdam. 

Sinds 1 juli 2011 verzorgt het Havenbedrijf Rotterdam het nautisch beheer in de Zeehaven Dordrecht, de Merwedehavens en de havens van Papendrecht en Zwijndrecht. Ook de lopende erfpachtcontracten in het Zeehavengebied worden sindsdien door HbR beheerd. Met het ondertekenen van deze  samenwerkingsovereenkomst krijgt de havengerelateerde bedrijvigheid in de Zeehaven van Dordrecht een nieuwe impuls. Het beheer, de exploitatie én de ontwikkeling van het Zeehavengebied Dordrecht wordt vanaf nu geheel voor rekening van HbR genomen. 
  
Masterplan 
Het Havenbedrijf Rotterdam start met de uitvoering van een nieuw Masterplan Zeehavens. De gemeente Dordrecht en HbR leveren hiermee gezamenlijk een bijdrage aan de invulling van onderdelen van het Westelijke Dordtse Oever (WDO) maatregelenpakket. 
  
Ondertekening 
De ondertekening door Jasper Mos, wethouder Economische Zaken gemeente Dordrecht, en Ronald Paul, directeur van het Havenbedrijf vond plaats aan boord van de Thalassa. Jasper Mos: ‘Ik ben verheugd met deze mijlpaal. Een goed functionerende zeehaven maakt ons nog aantrekkelijker als vestigingsplaats. We hebben met het HbR een partner van wereldformaat gevonden die als geen ander inspeelt op marktontwikkelingen en internationale concurrentieverhoudingen.’ 
  
Volgens Ronald Paul is er sprake van een win-win-situatie: ‘Het Havenbedrijf zal als een zorgzame huisvader de verdere ontwikkeling van de Zeehaven Dordrecht ter hand nemen. We zijn experts in havenontwikkeling en kunnen een beroep doen op ons gigantisch netwerk.’ 
 

Lees meer over:

zeehaven havenbedrijf
Deel dit bericht met je vrienden!