zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

Koninklijke onderscheiding voor Jan van den Heuvel

17 december 2012

DORDRECHT - Burgemeester Brok heeft op zaterdag 15 december bij de heer J.L. (Jan) van den Heuvel de versierselen van Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

Dit gebeurde na de ingebruikneming van het orgel van de Christelijke Gereformeerde Kerk Dordrecht-Centrum aan de Singel 192, hoek Dubbeldamseweg en de presentatie van het herdenkingsboek “Huis in de branding” over de geschiedenis van de christelijk-gereformeerde gemeente.
 
De heer Van den Heuvel heeft als orgelbouwer en restaurateur van oude orgels nationaal en internationaal faam gemaakt, zowel in Nederland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Duitsland, Finland, Denemarken en Amerika.

De Christelijk gereformeerde kerk heeft veel aan Jan den Heuvel te danken. De laatste vijftien jaar zijn de reconstructie en schilderwerkzaamheden tijdens de renovatie van de kerk en de portalen, zalen en keuken belangeloos door de familie Van den Heuvel uitgevoerd. Ook is het orgel, wat die dag wordt in gebruik genomen, door de familie Van den Heuvel onder de marktprijs gebouwd en is mede dankzij Jan van den Heuvel het herdenkingsboek tot stand gekomen.ff

Foto's: Dawn Eve van Norden

Deel dit bericht met je vrienden!