Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ZAP-awards uitgereikt'
15dec 2012

ZAP-awards uitgereikt

DORDRECHT - Donderdag 13 december ontvingen mevrouw Groeneweg, de heer Popma, mevrouw Speets, de heer Lint en de heer Robijn de ZAP-award uit handen van wethouder Harry Wagemakers (Duurzaamheid). De ZAP-award is een onderscheiding voor enthousiaste bewoners van Dordrecht die zich belangeloos inzetten om de stad mooi en schoon te houden door het opruimen van zwerfafval. De genomineerde ZAP’pers werden donderdagmiddag te midden van buren, vrienden en familie feestelijk in het zonnetje gezet bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Zwerfafval is voor veel Dordtenaren nog steeds een grote ergernis. Iedereen vindt dat afval gewoon netjes in de prullenbak hoort, maar helaas belandt er nog te veel afval naast de afvalbak. Daarom is de gemeente erg blij dat in Dordrecht zoveel mensen belangeloos meewerken aan het schoon houden van de stad. De gemeente zet deze ZAP’pers ieder jaar weer graag in het zonnetje tijdens de uitreiking van de ZAP-awards. Zij leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan het mooi en leefbaar houden van hun straat of buurt en dus de hele stad.
 
Gratis afvalgrijpers 
De stad schoonhouden is iets van ons allemaal. Het is vaak een kleine moeite om afval in de prullenbak te doen. Om het gemakkelijker te maken om zwerfafval op te ruimen, worden ondergrondse containers voorzien van kleppen voor zwerfafval. En met een afvalgrijper is het oprapen zelfs nog makkelijker. Afvalgrijpers zijn (gratis) op te halen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Tussen Kerstmis en de jaarwisseling is het centrum gesloten. De grijpers zijn in de dagen voor de feestdagen af te halen en tijdens de kerstvakantie in het weekend bij het informatiepunt op de Stadsboerderij. Meer informatie hierover is te vinden op www.dordrecht.nl/weizigt. 
 
Vuurwerkafval opruimen 
Over een paar weken geniet de hele stad weer van een mooi oud en nieuw. Ook in Dordrecht wordt altijd veel vuurwerk afgestoken. Ieder jaar vraagt de gemeente zijn inwoners om het vuurwerkafval snel en veilig op te ruimen. Een afvalgrijper kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Meer tips over veilig omgaan met vuurwerk is te vinden op www.dordtveilig.nl.


Deel dit bericht met je vrienden!