zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht gaat historie digitaliseren

15 december 2012 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Dit jaar is een start gemaakt met het digitaliseren van het archief van FC Dordrecht. Foto’s, krantenknipsels, spelersbiografieën, videobeelden en statische gegevens worden verzameld om de historie van FC Dordrecht (vanaf 1972 dus) vast te leggen. Voornaamste doel is om alles via de officiële website beschikbaar te krijgen zodat de nostalgie voor iedereen toegankelijk is en blijft. Uiteraard is een archief nooit compleet, zeker niet voor een club waar altijd wel iets gebeurt.

Videobanden (vaak op VHS opgenomen) blijken afgelopen jaren sterk aan kwaliteit te hebben ingeboet. Daarom is nu het moment om videomateriaal te digitaliseren. Mocht er iemand in een stoffige kast nog videobeelden van FC Dordrecht, DS’79, Dordrecht’90 of SVV/Dordrecht’90 hebben liggen… digitaliseer ze, of laat FC Dordrecht het voor je doen! Laat het even weten aan Gerard van den Houten: Gerard@woodsport.nlof neem contact op met de club. Ook fotoboeken van oud-spelers zijn heel welkom.

FC Dordrecht altijd open voor tips, suggesties en ideeën.

Via het Youtube-kanaal van FC Dordrecht [www.youtube.com/user/fcdordrechtnl] zijn al enkele wedstrijden uit het verleden terug te kijken.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!